Απάντηση-«καρφί» από Πατούλη: «Να αναλάβουν όλοι αντρίκια τις ευθύνες τους, όπως έκανα εγώ»

Η Περιφέρεια Αττικής «δεν είναι η Πολιτική Προστασία αλλά ένας κρίκος στην αλυσίδα αυτής» υπογράμμισε ο επικεφαλής της

Τη δική του θέση απέναντι σε όσους βάζουν την Περιφέρεια Αττικής στο κάδρο των ευθυνών για την κακοδιαχείριση του χιονιά που έπληξε την πρωτεύουσα, ανέπτυξε το πρωί της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Από τον αέρα του τηλεοπτικά σταθμού Open o περιφερειάρχης ρωτήθηκε σχετικά και εξήγησε ότι η αιτία που κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας έκλεισαν ήταν το γεγονός ότι το πρωί της Δευτέρας (24/1) όλα τα βαρέα οχήματα και τα Ι.Χ. που δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες που αδυνατούσαν να κινηθούν προς τη Μαλακάσα  η Τροχαία τα διοχέτευε  στους αστικούς δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλος κυκλοφοριακό όγκος.

Συμπλήρωσε δε πως όταν δόθηκε κεντρικά η εντολή να σχολάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η κυκλοφοριακή κατάσταση επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο.

Σε μία τέτοια  συνθήκη  σημείωσε ο Γ. Πατούλης ήταν αδύνατον να κινηθούν τα εκχιονιστικά να καθαρίσουν τους κεντρικούς δρόμους που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής καθώς η κατάσταση είχε επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά από τα πολλά εν κινήσει αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης δεν αρνήθηκε να αναλάβει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν πράγμα που έκανε ο ίδιος, ζητώντας ωστόσο να βγουν όλοι με ανδρεία να αναλάβουν τις δίκες τους ευθύνες και υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος «δεν είναι η Πολιτική Προστασία αλλά ένας κρίκος στην αλυσίδα αυτής».

Διότι όπως λέει με νήμα «το γαϊτανάκι ότι για όλα φταίει ο Πατούλης πρέπει να τελειώνει»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα