Απέφυγε νέα φωτογραφία με τον Τραμπ

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζει με πάθος τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά εκείνος απέφυγε να φωτογραφηθεί μαζί του, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και η αιτία είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι από τους πλέον αντιδημοφιλείς στην βρετανική κοινή γνώμη.

Μάλιστα για το γεγονός ότι απέφυγε να φωτογραφηθεί με τον Τραμπ ρωτήθηκε ο Τζόνσον μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν οι δύο τους. Ο Τζόνσον απάντησε ότι θα φωτογραφηθεί με όλους τους ηγέτες του ΝΑΤΟ αργότερα.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν από την ψηφοφορία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου και έχει ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην παρέμβει στην καμπάνια. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποφεύγει να εμφανισθεί δίπλα στον Τραμπ, που είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση και συζητήσαμε το μέλλον του ΝΑΤΟ, τι συμβαίνει στην Συρία και άλλα θέματα ασφαλείας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρέθεσε δείπνο για τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στην Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας και συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για την Ατλαντική Συμμαχία να παραμείνει ενωμένη.

 

Διαβάστε επίσης