Απειλούν με… μπουρλότο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Με κοινή επιστολή που συνυπογράφουν οι 6 τηλεοπτικά… άστεγες ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Λαμία, Παναιτωλικός και Απόλλων Σμύρνης) απειλούν να… τινάξουν στον αέρα την επόμενη σεζόν πριν αυτή καν αρχίσει, μπλοκάροντας την έναρξη του νέου πρωταθλήματος!

Οι 6 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας κάνουν λόγο για δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων από την προηγούμενη συμφωνία κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Όσο για την απειλή τους και με ποιον τρόπο μπορούν να βάλουν… λουκέτο στη Super League; Αυτό θα γίνει αν καμία τους δεν υπογράψει την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίσατε στη δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την κίνηση σας να κλείσετε συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τις μισές ομάδες της Sυρer League.

Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που μας έχετε δημιουργήσει καθυστερώντας τις πληρωμές των υφιστάμενων τηλεοπτικών δικαιωμάτων (καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 50% του αρχικά οφειλόμενου ποσού) με αποτέλεσμα οι περισσότερες ομάδες να παρουσιάζουν προβλήματα ταμειακής ρευστότητας.

Έχετε φυσικά απόλυτη γνώση του γεγονότος ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν για τις ΠΑΕ πολύ περισσότερο από το 50% των ετήσιων εσόδων τους και η αψυχολόγητη ενέργειά για την κάλυψη των μισών ομάδων καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.

Να γνωρίζεται πως η πλειονότης των ομάδων που με δική σας ευθύνη μένουν εκτός, θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες δυνατότητες οι οποίες θα θέσουν εν κινδύνω την τέλεση αυτού του ιδίου του πρωταθλήματος.

Αναμένουμε απάντηση σας

Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ

Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ».

Διαβάστε επίσης