Απελπιστικά μόνος ο Ζαγοράκης

Η προσωπικότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη προσφέρει ελπίδες πως κάτι μπορεί ν’ αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο προς το θετικό. Δυστυχώς, σήμερα απουσιάζουν τα ποδοσφαιρικά πρότυπα.

Η έλευση ξένων διαιτητών δημιουργεί την εικόνα πως κάτι σάπιο υπάρχει στην ελληνική διαιτησία. Ο αποκλεισμός της Εθνικής ομάδας από ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση δημιουργεί την εικόνα πως το ελληνικό ποδόσφαιρο ξύνει πάτο όχι σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά κυρίως οργανωτικό, καθώς τα αποτελέσματα θυσιάζονται μπροστά στην απόφασή του να πάρουμε τους δικούς μας προπονητές και συνεργάτες τους. Αυτούς που η παρουσία τους θα μας βολέψει σε… πολλά θέματα. Η Ελλάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, δεν είναι στις 24 χώρες που παίρνουν μέρος στο EURO.

Η εμπιστοσύνη σε όσους έχουν θέσεις εξουσίας έχει κλονιστεί. Μετά την απαλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία, αυτό που μένει είναι να έλθουν και… ξένοι δικαστές. Το κλίμα δεν μπορεί ν’ αποκατασταθεί με τις δομές που έχουν δημιουργηθεί. Οι τακτικοί δικαστές δεν έδωσαν τελικά τη λύση στην επαναφορά της αξιοπιστίας, καθώς επιλέγονται από τους παράγοντες. Με ποια κριτήρια ψηφίζονται οι δικαστικοί από τους προέδρους των Ενώσεων και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ;

Αυτά πρέπει να τελειώσουν άμεσα. Χρειάζονται θεσμικές λύσεις και κυρίως δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης. Ποιο προϊόν ζητούν να πουλήσουν στα συνδρομητικά κανάλια οι ΠΑΕ; Ποιο θεσμό Κυπέλλου και ποια παιχνίδια εθνικών ομάδων προσφέρει η ΕΠΟ κι έχει την απαίτηση να λάβει μεγάλο τίμημα; Καταρράκωσαν το ποδόσφαιρο και το μόνο που ξέρουν είναι να ζητούν. Αυτοί που με τα Μέσα τους απαξιώνουν τους πάντες.

Δεν φτάνει λοιπόν ο Ζαγοράκης για να βελτιώσει την κατάσταση. Είναι απελπιστικά μόνος του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα