Απεργία Διαιτητών: Πρώτα τα τσούξανε μετά ψηφίσανε…

Το άτυπο όργανο (με Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλο) που έσκισε το καλσόν με την απεργία, κατεβαίνει κανονικά, μετά από μαϊμού ψηφοφορία προφανώς με πιωμένους διαιτητές

Χρονιάρες μέρες, κάθεσαι να πιεις ένα ποτήρι κρασί, να ρίξεις κάνα κοψίδι στο στομάχι, να καυλαντίσεις στην τηλεόραση, να πεις καμιά μαλακία να περάσει η ώρα στο χαλαρό, και δεν σ’ αφήνουν, ρε μάστορα.

Πρωτοχρονιά και ψηφίζανε οι διαιτητές, σου λέει. Να κατέβουν ή να μην κατέβουν στο γήπεδο. Και ψήφισαν να κατέβουν. Με συντριπτικό ποσοστό, πάνω από 65% γράφουν οι Σαββιδοτέχνες. Μάλιστα.

Και πού ξέρω εγώ τι κάνανε οι διαιτητές όταν στέλνανε τα mail στον Παπαπέτρου και τον Σιδηρόπουλο, το άτυπο όργανο που το λένε; Ήτανε νηφάλιοι ή μήπως είχανε κατεβάσει τίποτα τσίπουρα και ήταν στο τσακίρ κέφι;

Το ξέρει κανένας αυτό, ότι ήτανε ξεμέθυστοι; Άνθρωποι είναι κι οι διαιτητές. Μαζεύτηκαν με τις οικογένειές τους και το ’ριξαν έξω. Μέχρι στις εννιά το βράδυ έπρεπε να στείλουνε τα mail αν θα κατέβουν ή όχι.

Τέτοια ώρα την Πρωτοχρονιά δεν κυκλοφορεί κανένας όρθιος. Όλοι για ύπνο την πέφτουνε μετά από τόσο φαΐ και πιοτί. Λάρδια όλοι είναι. Δαβλιά αναμμένα.

Έχω τον λόγο μου που σ’ το λέω αυτό. Μέχρι τις δύο το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς έπρεπε να στείλουνε τα mail οι διαιτητές. Τέτοια ώρα την Πρωτοχρονιά αρχινάει το γλέντι, ρε, ποια mail και παπαριές. Κανένας δεν έστειλε την απόφασή του.

Άπαξ και είσαι αλλού από τις τσιπουριές και τα κρασιά, με το άτυπο όργανο θ’ ασχοληθείς; Κι αφού δεν ήτανε σε θέση ν’ απαντήσουν το μεσημέρι, πώς ήτανε το βράδυ στις εννιά; Μήπως τους πέρασε από αλκοτέστ ο Σιδηρόπουλος που είναι και αστυνομικός; Θα είχανε τραβήξει τίποτα τριπλά εσπρέσο, φαίνεται για να στανιάρουνε.

Τώρα, θα πεις, οι διαιτητές αθλητές είναι κι αυτοί. Μια μέρα τον χρόνο, το δικαιούνται να χτυπήσουνε καμιά κραιπάλη. Λογικό. Πρώτα τα τσούξανε δηλαδή και μετά ψηφίσανε. Κι αποφάσισαν συντριπτικά να κατέβουν.

Μια στιγμή, γιατί η πλάκα καλή είναι, αλλά υπάρχει κι ένα όριο. Το σοβαρεύω. Και πώς προκύπτει αυτό το 65% και πάνω; Έγινε καμιά καταμέτρηση; Άιντε κι έγινε. Γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα mail των διαιτητών;

Είμαι υποχρεωμένος να το πιστέψω εγώ ότι οι περισσότεροι ψήφισαν να σπάσει η αποχή, επειδή το γράφει το Σαββιδοτεχνείο; Πλάκα κάνουμε τώρα; Δώσε να δούμε τα mail, διαφάνεια δεν λένε οι διαιτητές; Άιντε, άμα είσαστε μάγκες.

Πάμε παρακάτω. Γιατί εμείς εδώ στην «Α» δεν μοιράζουμε σανό, όπως το Σαββιδοτεχνείο. Οι διαιτητές αποφάσισαν αποχή διαρκείας. Μάλιστα. Για τις μηνύσεις του Σάββα και του Κούγια. Και γιατί πετάξανε κροτίδες στο σπίτι του Ευαγγέλου. Γι’ αυτό δήλωσαν ότι θα κάνουν αποχή διαρκείας.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Ικανοποιήθηκε κανένα αίτημά τους, ώστε να σπάσουν την απεργία; Πήρε πίσω τις μηνύσεις ο Σάββας και τη μηνυτήρια  αναφορά ο Κούγιας; Όχι βέβαια. Τότε γιατί έβαλαν την ουρά στα σκέλια;

Κι η «Α» το έγραψε καθαρά, όταν αποφάσισαν απεργία οι διαιτητές, να προσέξουνε μη φύγει κανένας πόντος από το καλσόν και κρυώσουν. Ποια απεργία, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Παραμύθι στημένο ήταν η απεργία. Τσαμπουκά στον Ολυμπιακό και καλά.

Παπάρια μάντολες, λέω εγώ. Εδώ η ΚΕΔ με τον Περέιρα έβγαλε ανακοίνωση εις βάρος των διαιτητών στοn Βόλο, και ο Χούμπελ τα έχωσε, τους ξεφτίλισε όταν τους αποκάλεσε στημένους.

Και μην πει κανένας ότι αυτό το άτυπο όργανο, πώς διάολο το λένε, έβγαλε ανακοινώσεις κατά του Χούμπελ. Της πλάκας ιστορία ήταν οι ανακοινώσεις.

Καταλαβαίνεις, μάστορα; Ο Χούμπελ σου λέει ότι στον Βόλο Φωτιάς, Ευαγγέλου και σία είχαν μη αποδεκτή απόδοση. Κι ο Περέιρα τους λέει κατώτερη των προσδοκιών.

Κι οι διαιτητές σπάσανε την αποχή. Τώρα, θα πεις ότι βγάλανε ανακοινώσεις. Και τι λένε οι ανακοινώσεις. Παπαριές, Γεωργίτσα μου, που έγραφε κι ο μέγας Καίσαρης.

Να το πάρουμε από την αρχή. Γράφουν αυτοί στο άτυπο όργανο ότι είναι «αποσβολωμένοι και τρομοκρατημένοι» από την επίθεση στο σπίτι του Ευαγγέλου. Μάλιστα. Πήρανε τίποτα διαβεβαιώσεις ότι θα τους φρουρούν αστυνομικοί από εδώ και πέρα; Όχι βέβαια.

Πάμε παρακάτω. Προσπαθούμε, λέει, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες από το κυνήγι γι’ αυτόφωτο των συναδέλφων μας. Κρύφτηκαν όλοι οι διαιτητές του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, Φωτιάς, Ευαγγέλου, Σάββας, Φίλος, Φωτιάδης, Φωτόπουλος, για να μην τους μπαγλαρώσει η Αστυνομία, μετά από μήνυση του Σάββα. Μάλιστα.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Αύριο παίζει Ξάνθη-ΑΕΛ. Θυμάσαι τι έγινε πέρυσι; Πάει ο Ντε Λούκας της Ξάνθης και σπάζει τα ποδάρια του Μιλοσάβλεβιτς. Ο Λάμπρου διαιτητής. Κίτρινη, κύριος, αντί για δέκα κόκκινες μαζί.

Γίνεται μια φάση αύριο και πάει ο Κούγιας όταν το ματς είναι σε εξέλιξη και μηνύει τον διαιτητή. Κούγιας είναι αυτός, ό,τι του κατέβει κάνει. Τι θα γίνει, μάστορα;

Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο, να διακόψει το παιχνίδι και να συλλάβει τον διαιτητή. Άντε στην καλύτερη να τον περιμένει έξω από τ’ αποδυτήρια, αφού πρώτα βάλει την τζίφρα του στο φύλλο αγώνα. Ποιο πρόβλημα λύσανε οι διαιτητές και σπάσανε την απεργία; Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Σ’ το προχωράω. Λένε αυτοί του άτυπου οργάνου ότι δεν σας είδαμε, κύριε Χούμπελ, να μιλάτε όταν γίνεται τις Πουλχερίας το μαγκάλι με δηλώσεις και στοχοποιήσεις διαιτητών. Λες και οι διαιτητές είναι του παρθεναγωγείου.

Σου λένε, εμείς τα κάνουμε όλα σωστά, κάνουμε μόνο ανθρώπινα λάθη κι εσείς δεν μας προστατεύετε. Πώς να σε προστατέψει, ρε μάστορα, όταν ο Χούμπελ αποκαλεί εξαρτημένους αυτούς της Εκτελεστικής; Ή μήπως δεν ξέρει ότι οι διαιτητές έχουν σχέση με τους Εκτελεστικούς. Όλα τα ξέρει.

Και ξαναρωτάω εγώ. Θα μας πει το άτυπο όργανο πώς έφτασαν να σφυρίζουνε στη Super League 1; Πώς έφτασε ο Ευαγγέλου και ο Φωτιάς και ο Μανούχος και ο Τσαμούρης να σφυρίζουνε; Με την αξία τους;

Άμα γίνεται και σφυρίζουνε όλοι με την αξία τους, τότε γιατί φάγανε από τους πίνακες τους Αρετόπουλους και τους Μάνταλους και τους Μήτσιους και τους Γιάχους κι ένα σωρό άλλους; Πλάκα κάνουμε τώρα; Κι αυτοί με την αξία τους σφυρίζανε. Έτσι έλεγαν.

Εδώ, ρε, ο Ιβάν έριξε στις ΕΠΣ 3,5 μίλιον για τις εκλογές της ΕΠΟ και θα το άφηνε έτσι το έργο; Έβγαλε και δικό του πρόεδρο στην ΕΠΟ. Κι άπαξ και τα χώνεις, λες ότι εγώ θέλω αυτό τον διαιτητή να σφυρίζει στη Super League 1.

Πλάκα κάνουμε τώρα; Κανένας δεν πετάει στον βρόντο να λεφτά του. Μη μας λένε τώρα οι διαιτητές ότι είναι της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα.

Να σου πω και το άλλο. Στην ανακοίνωσή τους λένε ότι και στο εξωτερικό γίνονται μεγαλύτερα λάθη, κι ας έχουνε καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό. Γίνονται. Αλήθεια είναι αυτό. Κι επειδή γίνονται στο εξωτερικό, πάει να πει ότι στην Ελλάδα απενοχοποιούνται; Και γιατί δέχτηκαν να σφυρίζουν με το κολοβό VAR και με μειωμένη εκπαίδευση, όπως οι ίδιοι λένε;

Άπαξ κι ήτανε σοβαροί οι διαιτητές, θα τα ρίχνανε από την αρχή στον Περέιρα. Κύριε αρχιδιαιτητά, εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι. Άπαξ και το VAR δεν έχει γραμμή οφ σάιντ και on line technology, δεν το θέλουμε. Θα ξεφτιλιστούμε. Μας είναι άχρηστο.

Αυτό έπρεπε να πούνε. Κορόιδα είναι να το έλεγαν; Κάνανε τουμπέκα, πήρανε και τα σουβλάκια τους στο καμαράκι και μην τον είδατε τον Παναή. Και τώρα μιλάνε για δικαιοσύνη και προστασίες. Άλλα αντ’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα.

Να σ’ το κλείσω. Μία παπαριά ήταν η αποχή διαρκείας του άτυπου. Έτσι είναι. Και καλά, κάνουμε έναν τσαμπουκά, μία φασαρία ότι δεν μασάμε από τις μηνύσεις του Σάββα.

Και μετά, μέσα τα κεφάλια. Και διαβάζεις μετά, το Σαββιδοτεχνείο, ότι οι διαιτητές έριξαν χαστούκι στον Ολυμπιακό, που διέκοψαν την απεργία. Μάλιστα. Ποιο χαστούκι, ρε μαστόρια;

Οι διαιτητές πήραν πίσω την αποχή γιατί δεν ήθελαν να γίνει μπάχαλο το πρωτάθλημα, όπως ήθελε ο Μαρινάκης. Αυτό λένε οι Σαββιδοτέχνες. Λες και το πρωτάθλημα δεν ήτανε και μετά έγινε μπάχαλο, από τις μηνύσεις του Σάββα.

Διέκοψαν την απεργία γιατί ήρθε εντολή να τη διακόψουνε, ρε. Ο Βάγγος ο Γραμμένος έπαιξε ένα ρόλο. Θεσμικό πάντα. Να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, δηλαδή.

Κι ο Βασιλομοπίλαρος ο Γκαγκάτσης, που τα παίζει στα δάκτυλα τα επικοινωνιακά. Κι ο Ιβάν, ως γνωστόν, δεν ήξερε τίποτα για τη διακοπή της απεργίας των διαιτητών. Ούτε ότι θα έκαναν απεργία, ούτε ότι τη διέκοψαν.

Ο Μπαλτάς κατ’ ευθείαν για βουλευτής

Σ’ αυτό το άτυπο όργανο της πλάκας είναι μέσα κι ο βοηθός Μπαλτάς από την Πάτρα.

Και τι είπε, ρε, το παλικάρι. Αυτός έπρεπε να είναι βουλευτής και χωρίς εκλογές. Να μην παίζουνε, λέει, Έλληνες διαιτητές στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και της Λάρισας. Να φέρουνε ξένους.

Πού τον είχανε κρυμμένο, ρε, αυτόν τον φιλόσοφο; Διπλωματία ο κύριος. Σου λέει, άπαξ και κάνουμε καμιά κουτσουκέλα, δεν κινδυνεύουμε να μας μηνύσει ο Σάββας και να τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Ας παίξουν ξένοι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Να σφυρίζουμε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και όλα καλά. Κόντρα στην κόντρα, δηλαδή. Μηνύσεις εσείς; Παίξτε με τους ξένους. Μία σου και μία μου.

Κι ο Μπαλτάς, που υπερασπίζεται το λειτούργημα της διαιτησίας, προτείνει τσαμπουκάδες εναντίον του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ. Άπαξ και την έβλεπε ως λειτούργημα ο Μπαλτάς τη διαιτησία, κι όχι ως μαγκιά κι εξουσία, δεν θα μιλούσε.

Αλλιώς το βλέπει, όμως, το παιδί από την Πάτρα. Κανένα λειτούργημα δεν έχει τάσεις εκδίκησης. Ο Μπαλτάς ενήργησε σαν δασκαλάκος που βάζει τιμωρία τον Πετράκη να γράψει εκατό φορές «πρέπει ν’ αγαπώ τον δάσκαλό μου».

Θα μας δείξει τις εκθέσεις ο Περέιρα;

Είναι, όμως, και το άλλο με τους διαιτητές.

Ο Περέιρα, αφού πρώτα τους ξεφτίλισε ότι η απόδοσή τους ήταν κατώτερη των προσδοκιών για τα ματς του Βόλου και της Λαμίας, μετά, σου λέει, θα περιμένει τις εκθέσεις των παρατηρητών. Που σημαίνει ότι Ευαγγέλου, Φωτιάς και σία, ο Τζήλος και ο Σκουλάς είναι αντίο.

Κι εγώ σου λέω ότι αυτός ο παρατηρητής Γκαϊτατζής από τη Δράμα, του βάζει άριστα του Φωτιά και του Ευαγγέλου. Την είδε κανένας την έκθεση του Δραμινού; Θα μας τη δείξει να τη δούμε ο Περέιρα; Όχι βέβαια. Ούτε την έκθεση του Φλώτσιου στη Λαμία για το ματς με την ΑΕΚ θα μας δείξει.

Παλιό το κόλπο. Ο Περέιρα θα τους αφήσει μία αγωνιστική έξω και, μετά, κανονικά στο λειτούργημα της διαιτησίας όλοι τους. Εύκολο είναι ν’ αποκλείσει μπαμ κι έξω τον Ευαγγέλου;

Ή τον Τζήλο που έχει δεχτεί επίθεση από τους αλήτες; Δεν είναι. Ο Σκουλάς που είναι του Βόλου κι ο δήμαρχος Μπέος που απέσυρε τις μηνύσεις, δεν θα παίξουν έναν ρόλο; Όλα παίζουν τον ρόλο τους σ’ αυτή τη ζωή…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα