Απεργία πείνας άρχισε διαιτητής

Aπεργία πείνας άρχισε ο Μεξικανός διαιτητής Ανταλίντ Μαγκαντά έξω από τα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καρατόμησή του. Ο 34χρονος απολύθηκε τον περασμένο Απρίλιο και προσπάθησε να έρθει σε συμφωνία με την επιτροπή διαιτησίας για να επανέλθει στη θέση του, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο λόγος που τέθηκε εκτός πινάκων έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματός του και το ύψος του, καταγγέλλοντας ρατσισμό.  Χαρακτηριστικά δήλωσε στα τοπικά μέσα: «δεν μάχομαι για τα λεφτά. Μάχομαι για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια. Θέλω πίσω τη δουλειά μου, γιατί ό,τι πέτυχα το κατέκτησα με πολύ κόπο στο γήπεδο, χωρίς να μου χαριστεί κανείς. Είναι ρατσιστές!».

Από την Ομοσπονδία απάντησαν ότι θα συναντηθούν μαζί του για να ακούσουν τα παράπονά του, ενώ ο Μαγκαντά δήλωσε στο ESPN ότι εάν δεν βρεθεί κάποια λύση δεν θα φύγει από εκεί και θα συνεχίσει την απεργία πείνας. «Πήρα αυτήν την απόφαση, γιατί εκεί με οδήγησε η Ομοσπονδία. Στην αρχή μου είπαν ότι θα έπαιρνα πίσω τη δουλειά μου. Στη συνέχεια μου είπαν ότι θα διαιτητεύω μόνο στη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία. Είναι ρατσιστές!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα