Απέχει από τις ευρωεκλογές η Γαύδος

Να απέχουν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής αποφάσισαν κάτοικοι της ακριτικής Γαύδου μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Οι κάτοικοι της Γαύδου διαμαρτύρονται για την αδράνεια και απάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο θάλασσα. Η απόφαση της αποχής είχε ληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο και επικαιροποιήθηκε μετά από ενημέρωση των κατοίκων για τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως στο εκλογικό τμήμα του νησιού την Κυριακή 25/5 θα υπάρχουν δύο κάλπες καθώς δήμαρχος εξελέγη την προηγούμενη Κυριακή η Ευαγγελία Καλλίνικου.

Μια κάλπη για τις επαναληπτικές Περιφερειακές εκλογές και μια για τις ευρωεκλογές.

Δεν είναι γνωστό το αν η απόφαση για αποχή από την κάλπη των ευρωεκλογών θα επηρεάσει και την κάλπη για τις Περιφερειακές εκλογές.

Όμως, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, όταν είχε εκλεγεί από την 1η Κυριακή ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι κάτοικοι της Γαύδου απείχαν διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία καθώς είχαν μείνει αποκλεισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, το 2010, από τους από τους 162 εκλογείς που ήταν τότε γραμμένοι, στις Δημοτικές εκλογές ψήφισαν 89, αλλά στις Περιφερειακές  μόλις τρεις ψηφοφόροι, από τους οποίους δύο είχαν ψηφίσει τον συνδυασμό του κ. Σταύρου Αρναουτάκη και ένας λευκό.

Η ανακοίνωση για αποχή

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο gavdosfm.gr αναφέρονται τα εξής:

“Η Γαύδος ύστερα από συνέλευση μονίμων κατοίκων αρχές Μαρτίου αφού ενημερώθηκε για την εγκληματική ενέργεια Ευρώπης – ΟΗΕ είπε όχι στις Ευρωεκλογές.

Από Ευρωβουλευτές χαρακτηρίστηκε αυστηρή η αντίδρασή μας. Από τους κοινούς θνητούς χαρακτηρίστηκε ως ουσιαστική παρέμβαση.

Η φωνή της Γαύδου ταξίδεψε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, άρχισε να μεταφράζεται και να ταξιδεύει όλη την Μεσόγειο συμμετέχοντας στον αγώνα ενάντια σε ένα έγκλημα. Έγκλημα που κανείς δεν ξέρει αν θα εξαφανίσει άμεσα ανθρώπινες ζωές ή μακροπρόθεσμα αφού κινδυνεύει να καταστραφεί η ανάσα που μας θρέφει. Η θάλασσά μας, το νερό μας, η γη μας, ο αέρας μας.

Συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην Σούδα, στο Αρκάδι, στα Σφακιά. Ένωσε την φωνή της με την Κρήτη μα και με όλη την Ευρώπη ενάντια στην ανοησία.ΓΑΥΔΟΣ-ΑΠΟΧΗ9

Γιατί μόνο ανόητοι θα μπορούσαν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις. Και αν αυτοί που αποφασίζουν από μακριά νοιώθουν την ασφάλεια της απόστασης, αυτοί που είναι εδώ και σιωπούν, ποια ασπίδα νομίζουν ότι μπορεί να τους προστατέψει. Ποιος μηχανισμός νομίζουν ότι θα αφήσει το νερό τους καθαρό και το ψάρι τους αμόλυντο. Ποια πατρίδα νομίζουν ότι υπερασπίζονται…

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια κάποιων ευρωβουλευτών και βουλευτών που τάχθηκαν στον αγώνα ενάντια στα χημικά στην Μεσόγειο, μας θλίβει όμως το γεγονός ότι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που ασχολήθηκαν και δεν υπέκρυψαν το θέμα ήταν λιγότεροι από τα δάχτυλα μιας παλάμης.

Σήμερα, τρεις μέρες πριν τις ευρωεκλογές σε ανοιχτή συνέλευση κατοίκων της Γαύδου οι κάτοικοι ενημερώνονται, συζητούν και φωνάζουν:

Τέρμα πια στην Αδιαφορία, την Ανοησία και την αλαζονεία τους. Τέρμα πια στα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς που νομίζουν ότι η ψήφος μας του δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν εις βάρος του λαού και προς όφελος των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Τα χημικά του πολέμου ας τα χωνέψουν αυτοί που τα πούλησαν και αυτοί που τα αγόρασαν.

Γυρίζουν την πλάτη σε μια τέτοια Ευρώπη αδιάφορη, που με ανοησία ξεπουλά τις ζωές μας.

Αποφασίζουν

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ”.

 

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης