Απίστευτη πρόκληση Τούρκων κατά της Ελλάδας: Δεν σέβεστε τις θρησκείες, να γίνετε δημοκρατική χώρα!

Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι από την Ελλάδα. Οι γείτονες, οι οποίοι προκάλεσαν διαβάζοντας  το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, επιτέθηκαν στη χώρα μας γιατί αντέδρασε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών που καταδίκασε και εγκάλεσε την τουρκική πλευρά για την ανάγνωση κορανίου  μέσα στο βυζαντινό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι Τούρκοι   καλούν την Ελλάδα να γίνει μια «μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες!»

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Καταδικάζουμε τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την απαγγελία του Κορανίου και το κάλεσμα για προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, αντί να δώσει συγχαρητήρια στον τουρκικό λαό για τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού και τη “Νύχτα της Δύναμης”, επέλεξε να διαστρεβλώσει την ανάγνωση του Κορανίου και το κάλεσμα για προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

Το ιστορικό της Ελλάδας στο πεδίο της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία είναι μεταξύ των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι καλά γνωστό.

Αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα: Οι Ελληνικές αρχές υποβάλουν την τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα σε αυξανόμενη πίεση, υποβάλουν νόμους κατά των εκλεγμένων μουφτήδων σχετικά με τα καθήκοντά τους και απέρριψαν, φέτος, για άλλη μια φορά το αίτημα των μουσουλμάνων για προσευχή κατά τη διάρκεια της γιορτής του Ραμαζανιού σε ένα από τα ιστορικά τζαμιά στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί.

Γι’ αυτό, μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τι αντιλαμβάνεται η Ελλάδα, η οποία ακόμα δεν έχει τζαμί ούτε στην πρωτεύουσά της, από τον διαθρησκευτικό διάλογο που ανέφερε η ανακοίνωση.

Καλούμε την Ελλάδα να γίνει μια μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα