Απίστευτο! Νικήτρια αντισφαίρισης μαζί με το τρόπαιο της έδωσαν δώρο έναν… δονητή!

Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε σάλος σε πόλη της Ισπανίας

Άσχημη αίσθηση έχει προκαλέσει η επιλογή των δώρων από διοργανωτές τουρνουά αντισφαίρισης (σκουός) στην πόλη Αστούριας της Ισπανίας καθώς εκτός από το τρόπαιο που πήρε η νικήτρια, της έδωσαν και δώρο έναν δονητή!

Οι υπόλοιπες νικήτριες με την δεύτερη να παίρνει ένα μηχάνημα για την απομάκρυνση και η τρίτη νικήτρια του τουρνουά μια μηχανή αποτρίχωσης.

Ωστόσο, οι ίδιες οι αθλήτριες δεν φαίνεται να χάρηκαν ιδιαίτερα με την επιλογή του δώρου, το οποίο και χαρακτήρισαν σεξιστικό. Η νικήτρια του τουρνουά Σκουός, Ελίζαμπετ Σάντο δηλώνει στο BBC πως «τα πράγματα πρέπει αν αλλάξουν». «Μας προκάλεσε έκπληξη και απίστευτο σοκ. Πιστεύουμε πως είναι πολύ σεξιστικό» σημειώνει η αθλήτρια. Και οι τρεις αθλήτριες επέστρεψαν τα δώρα στην ομοσπονδία, στην οποία απηύθηναν και μια επιστολή διαμαρτυρίας.

Έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος, οι υπεύθυνοι του τουρνουά δήλωσαν την παραίτησή τους. «Νομίζω πως ήθελαν να είναι αστείοι ή πρωτότυποι» λέει η Σάντο για τους διοργανωτές και προσθέτει: «Είναι σημαντικό που το γεγονός αυτό προκάλεσε δημόσιο διάλογο για τη νομοθεσία στην Ισπανία και την ανάγκη προστασίας των γυναικών ώστε να μπορούν να εξασκούν το άθλημα της επιλογής τους».

 

Διαβάστε επίσης