Απίστευτος Γραμμένος για τους διεθνείς: «Έπρεπε να πουν το όραμά τους για να εκλεγούν»

Απίστευτος ο δικός μας Βαγγέλης Γραμμένος, ακόμη και μετά την αποχώρησή του από την ΕΠΟ. Τι είπε σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ3 για τη μη εκλογή των παιδιών του Euro 2004 στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ότι δεν ήλθαν σε επαφή με τους ψηφοφόρους προέδρους των Ενώσεων να πουν το όραμά τους. Με τα άστρα και το όραμα θα τους έπειθαν. Όπως τους έπεισαν όλοι οι άλλοι. Είναι ντροπή να κοροϊδεύει κατά τέτοιον τρόπο τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, τον Άγγελο Χαριστέα, τον Παντελή Καφέ, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Ανατολάκη. Ότι έπρεπε να κάνουν προεργασία για να εκλεγούν στην ΕΠΟ.

Ο πρώην πρόεδρος στη σχετική ερώτηση απάντησε χαρακτηριστικά:

«Όταν κάποιος επιθυμεί να εκλεγεί και να συμβάλλει, φροντίζει να κάνει μια προεργασία. Να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να δει ποιος είναι, να πει το όραμα του. Δεν είδα κάτι τέτοιο. Φυσικό επακόλουθο αυτής της μη εκλογής των παιδιών αυτών των οποίων τις ποδοσφαιρικές ικανότητες σέβομαι απεριόριστα, αλλά το διοικητικό πεδίο είναι κάτι πολύ διαφορετικό».

Όσον αφορά τον απολογισμό της παρουσίας του στην προεδρία της ΕΠΟ, ο Βαγγέλης Γραμμένος επισήμανε:

«Θεωρώ ότι στη θητεία των 3,5 ετών το πρόσημο είναι θετικό. Μπήκαν οι βάσεις για να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Κάναμε αυτό που έπρεπε και έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Το γεγονός ότι αναδείχθηκαν διαφορετικοί πρωταθλητές και δεν είχαμε μια μονοτονία, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ναι, είναι ένα βήμα προόδου. Κατά τη δική μου εκτίμηση, η μεγαλύτερη κατάκτηση της διοίκησης ήταν η έλευση του VAR. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό που ταλαιπωρούσε το ποδόσφαιρο κατά κύριο λόγο ήταν η διαιτησία».

-τη συνεργασία του με Περέιρα και Κλάτενμπεργκ:

«Συνεργάστηκα αρμονικά με τον κύριο Περέιρα και τον κύριο Κλάτενμπεργκ. Θεωρώ ότι η διαιτησία είναι διαρκώς βελτιούμενη και αυτό σε ένα πολύ μικρό βάθος χρόνου θα έρθει να επιβεβαιώσει όλα αυτά που λέω».

-τον Τζον Φαν’τ Σιπ και το μέλλον της Εθνικής:

«Πιστεύω ότι η Εθνική βρίσκει πλέον τον δρόμο της. Δεν είναι το γεγονός αν φέρνει ή δεν φέρνει αποτελέσματα. Ξέρω πως δουλεύει το τεχνικό επιτελείο, το σχέδιο και το όραμα. Δειλά δειλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου».

-τη συνάντηση που είχε γίνει με το Big-4:

«Δύο πράγματα συνέβησαν στην περίφημη συνάντηση με το Big-4. Το ένα ήταν ότι συμφώνησαν πως διαφωνούν. Το δεύτερο ότι θα έπρεπε οι εκλογές στην ΕΠΟ να γίνουν τον Ιούλιο, αλλά αυτό δεν έγινε».

-τη σχέση του με τον Ζαγοράκη:

«Είναι γνωστή η σχέση μου με τον Ζαγοράκη. Τον συμβούλεψα κάποια πράγματα. Κυρίως για τη θεσμική λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ολοκλήρωσα μια θητεία κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα σε μια τοξικότητα. Αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί. Υποθέτω ότι θα στεναχωρούσε τον καθένα, όχι μόνο εμένα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα