Από ανακοπή ο θάνατος του Αστόρι έδειξε η νεκροψία

«Θάνατος από καρδιακό επεισόδιο, χωρίς μακροσκοπικά ευρήματα, πιθανώς λόγω βραδυαρρυθμίας» αναφέρει το πόρισμα μετά από τη νεκροψία στη σορό του Ντάβιντε Αστόρι, του αρχηγού της Φιορεντίνα που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής (4/3).

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η καρδιά του 31χρονου Ιταλού άρχισε να χτυπά ολοένα και πιο αργά, μέχρι που σταμάτησε να χτυπά το πρωί της Κυριακής, όσο εκείνος κοιμόταν σε ξενοδοχείο του Ούντινε όπου είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας του.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου του Ούντινε και του Πορντενόνε Κάρλο Μορέσκι διενήργησε τη νεκροψία μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάντοβας και διευθυντή του Κέντρου Αγγειακής Παθολογίας, ενός εκ των πιο εξειδικευμένων γιατρών στην Ιταλία σε περίπτωση «ξαφνικών θανάτων», Γκαετάνο Τιένε.

Περαιτέρω ανάλυση για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν γενετικές αιτίες που προκάλεσαν αυτήν την επιβράδυνση του χτύπου της καρδιάς θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες.

Η σορός του Αστόρι βρίσκεται ήδη στα χέρια της οικογένειάς του. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς του, ο Μάρκο Αστόρι, προσέλαβε ειδικό σύμβουλο για να παρευρεθεί στη νεκροψία, ώστε οι συγγενείς του να καταλάβουν τι συνέβη στο αγαπημένο πρόσωπό τους. Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα της Φιορεντίνα να συμμετάσχει δικός της ειδικός στη διαδικασία.

Την Τετάρτη (7/3), οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα αλλά και ο απλός κόσμος θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον Αστόρι στο προπονητικό κέντρο του Κοβερτσιάνο, όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία και την Πέμπτη (8/3) η ταφή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα