Από σήμερα τα SMS για την αναμνηστική δόση στους άνω των 50

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  γνωστοποίησε ότι από σήμερα αρχίζει η αποστολή SMS στους πολίτες άνω των 50 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και συμπλήρωσε ότι “Σήμερα πηγαίνουν SMS σε όλους των άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και δικαιούνται να κάνουν την 3η δόση για να τους το υπενθυμίσουμε”.

Παράλληλα επισήμανε ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών που θα έπρεπε να υπάρχει, δεν υπάρχει και συμπλήρωσε: “Να είμαστε ειλικρινείς. Νομίζω δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν”.

“Το καταλυτικότερο επιχείρημα όλων είναι οι εικόνες που έχουν όλοι από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον και βρίσκονται στα νοσοκομεία… Με ξεπέρνα οποιοδήποτε αντεπιχείρημα σε αυτή την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι” σχολίασε.

“Στην προηγούμενη κατηγορία έχουν ήδη εμβολιαστεί 314.000 συμπολίτες μας” ανακοίνωσε.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, καθώς κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. “Έχουμε
εμβολιάσει σχεδόν όλους ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, θα πάμε και στη ΒΙΟΠΕ του Κιλκίς για τους εμβολιασμούς από τον ΕΟΔΥ εργαζομένων των επιχειρήσεων” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο γενικού λοκντάουν, απάντησε  ότι η οικονομία δεν μπορεί να κλείσει και οι εμβολιασμοί πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στις δραστηριότητες που έκαναν και πριν επειδή έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν.

“Αν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα εξειδικευμένα για συνύπαρξη εμβολιασμένων και μη θα ανακοινωθούν αλλά όχι γενικό λοκντάουν” υπογράμμισε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα