Προφυλακιστέος και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Λαυρεντιάδης

Από τα επισφαλή δάνεια σε απολογία για… απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο λόγος για τoν πρώην τραπεζίτη, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που πλέον “φιλοξενείται” στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων στον Κορυδαλλό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όπου και δέχτηκε την… επίσκεψη της 10ης ειδικής ανακρίτριας Αθηνών, κας Ευαγγέλου, προκειμένου να απολογηθεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου, τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη.

Η υπόθεση που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας παραπέμπει σε πρακτικές μαφίας, έχει στοιχεία έντονης προσωπικής διένεξης καθώς ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης φέρεται να είναι αυτός που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί το ” συμβόλαιο θανάτου» το οποίο ανατέθηκε σε 49χρονο άντρα έναντι αμοιβής 50.000 ευρώ, Συνολικά εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους» επτά άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία «τις πρωινές ώρες της 15-06-2012, ο 43χρονος παθών παρέλαβε στην οικία του στη Βουλιαγμένη Αττικής, από υπάλληλο ανθοπωλείου, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του. Όταν στη συνέχεια ο 43χρονος άνοιξε το μεταλλικό κουτί εντός της οικίας του, προκλήθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα με την οποία ήταν «παγιδευμένο» το μεταλλικό κουτί.. Την 15-06-2012 τα τρία αυτά άτομα, μετέβησαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και το φάκελο.

Στη συνέχεια, η ίδια τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία.

Διαβάστε επίσης