Από την Μόρια σε σαλέ στην Βασιλίτσα

Οσμή σκανδάλου υπάρχει στην μετεγκατάσταση των προσφύγων σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καταγγέλλει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες, απ’ ευθείας αναθέσεις, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ασκεί την πολιτική των “χρυσών κλειδιών”.

Ο κ. Παπαθεοδώρου στην επίκαιρη ερώτηση του υποστηρίζει  για απευθείας ανάθεση που γίνεται για τους γνωστούς λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την άμεση αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των Νησιών, ενώ αναφέρει ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί φτάνει το 1000.000 ευρώ.  Μάλιστα, όπως τονίζει στην ερώτηση του, το SAMARINA RESORT DESIGN CHALET, όπου θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες, είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, σε υψόμετρο 1600 μ. στο ορεινότερο χωριό της Ελλάδας, τη Σαμαρίνα, ενώ το ίδιο πρόγραμμα μεταφοράς αφορά άλλους 800 πρόσφυγες σε άλλα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής.

Ο κ. Παπαθεοδώρου αφήνει να εννοηθεί ότι πιθανόν η απόφαση Βίτσα υποκύπτει ιδιοτέλεια και τονίζει ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει πλέον στο προσφυγικό την πολιτική με τα «χρυσά κλειδιά»! Ερωτά δε τον υπουργό τι «είδους σχεδιασμός μετεγκατάστασης προσφύγων είναι αυτός, όταν από το κολαστήριο της Μόριας, οι ευάλωτες κατηγορίες προσφύγων μεταφέρονται στην ορεινότερη περιοχή της Ελλάδας, σε χιονοδρομικό κέντρο, στη μέση του πουθενά;»

 

Διαβάστε επίσης