Από την μπάλα στον πόλεμο και τον θάνατο

Είναι από τις ιστορίες που φανερώνουν πόσο ασήμαντο είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπροστά στις πραγματικές δυσκολίες της ζωής.

Ο Μπουράκ Καράν γεννήθηκε το 1987 στο Βούπερταλ της Γερμανίας, από Σύριους γονείς και από μικρός αποφάσισε να ασχοληθεί με το αγαπημένο του άθλημα, το ποδόσφαιρο. Το ταλέντο του ξεχώρισε σε Αμβούργο, Ανόβερο και Άαχεν και μάλιστα δεν άργησε να κληθεί και να αγωνιστεί στα μικρά κλιμάκια της «Νάσιοναλ Μάντσαφτ», έχοντας συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως οι Κεντίρα και Μπόατενγκ.

Ωστόσο, το 2008 η ζωή του άλλαξε ριζικά. Μόλις στα 21 του χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την μπάλα, ασπάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη τον ισλαμισμό, εντάχθηκε στον συριακό στρατό και έλαβε μέρος στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας από την οποία καταγόταν.

Πριν από περίπου ένα μήνα όμως (11/10/2013), ο Καράν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης. Το γεγονός που κάνει ακόμη πιο τραγική την ιστορία είναι ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε σχηματίσει οικογένεια (σύζυγο και δύο παιδιά).

Ο αδελφός του Μπουράκ, Μουσταφά Καράν, έχει ξεκινήσει τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Σύριος στρατιώτης.

Διαβάστε επίσης