Από το ελληνικό ποδόσφαιρο, γείτονας με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Ένας από τους παίκτες που έγραψαν την δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο Λεωνίδας Βόσδου.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Άρη, της Παναχαϊκής και της Νάουσας,ως εκπαιδευτικός στην Αμερική, είχε τον Μάρτιο του 2019 την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον Τζο Μπάιντεν σε ένα καφέ της περιοχής που κατοικούσε και μίλησε για τις εντυπώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών:

«Ήμουν γείτονας με τον Μπάιντεν. Το σπίτι μου από το σπίτι του Μπάιντεν είχαν απόσταση 800 μέτρα. Μια μέρα με έναν φίλο μου ήμασταν σε ένα κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ όταν μπήκε ένας κύριος με τη σύζυγο του. Ο φίλος μου μού είπε ότι είναι ο Μπάιντεν.  Δεν ήταν εύκολο να το πιστέψω γιατί ήταν χωρίς συνοδεία και περίμενε στη σειρά να πάρει τον καφέ του. Τον πλησίασα και του είπα ότι είμαστε Έλληνες δάσκαλοι. Ο Μπάιντεν με αγκάλιασε και μου είπε «αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ τους Έλληνες και λέγομαι Μπαϊντενόπουλος».

Σε δέκα λεπτά είχε μάθει τα πάντα για εμάς και χάρηκε όταν έμαθε ότι είμαστε γείτονες. Του ζητήσαμε να βγούμε φωτογραφία και με χαρά δέχθηκε λέγοντας μας  «όχι μία, όσες θέλετε».  Γνωρίσαμε έναν απλό άνθρωπο με χιούμορ που το διατηρεί αν και είχε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του».

Για τις αναμνήσεις του από το Σερραϊκό ποδόσφαιρο και τον Πανσερραϊκό ο Λεωνίδας Βόσδου είπε: «Έχω αγαπημένους φίλους και κουμπάρους στις Σέρρες. Είχα παίξει με την Φλώρινα κόντρα στον Παμβλαχικό στις Σέρρες και το παιχνίδι είναι χαραγμένο στο μυαλό μου γιατί ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε χόρτο. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησε και η φιλία μου με τον συμφοιτητή μου στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, τον Αλέξη Γκράτζιο που είναι είναι πλέον  «αδελφός» μου ενώ κουμπάρος μου είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο Πανσερραϊκός ήταν πολύ δυνατός με κόσμο στο πλευρό του και με παικταράδες που ήταν όλοι τους καλά παιδιά. Το γήπεδο των Σερρών ήταν καταπληκτικό και πάντα γεμάτο από φιλάθλους. Μου λείπουν εκείνα τα χρόνια του Ελληνικού ποδόσφαιρο. Τότε που έπαιζαν πολλοί Έλληνες παίκτες και λίγοι ξένοι που έκαναν τη διαφορά».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα