Από το κακό στο χειρότερο…

Αποδίδοντας πολύ κακό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση, η Εθνική ομάδα γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο Eurobasket, αυτή τη φορά από τη Φινλανδία με σκορ 77-86, κάτι που την επηρεάζει άμεσα. Κι αυτό γιατί στην επόμενη φάση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πάρει μαζί της τις δύο ήττες της με Ιταλία και Φινλανδία.

Οι διεθνείς μας κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες να «γκρεμίσουν» ό,τι «έχτιζαν» στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Εξάλλου είχε επισημανθεί ότι καλές οι νίκες με Σουδία, Ρωσία και Τουρκία, ωστόσο τα όποια πανηγύρια ήταν πρόωρα, διότι η διοργάνωση ουσιαστικά ξεκίνησε με την Ιταλία. Βέβαια, όσο άχρηστος ήταν ο ενθουσιασμός τότε, άλλο τόσο είναι και η απόλυτη απογοήτευση τώρα. Στον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί, οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν σίγουρα τις Ισπανία, Σλοβενία και λογικά την Κροατία, εφόσον η τελευταία κερδίσει την Τσεχία απόψε. Οι πρώτοι τέσσερις περνούν στα προημιτελικά, οπότε ελπίδες υπάρχουν, αρκεί οι παίκτες και ο Τρινκιέρι παρουσιάσουν βελτίωση.

Κόντρα στην Φινλανδία έγιναν όλα λάθος. Ο καλύτερος παίκτης των αντιπάλων, Πέτερι Κόπονεν, πέτυχε 29 πόντους, με όλους τους τρόπους, κάτι που φυσικά δεν… περιποιεί τιμή για την ελληνική οπισθοφυλακή. Τόσο για την περιφέρεια, όσο και για τους «ψηλούς» που δεν έδωσαν τις κατάλληλες βοήθειες.

Στην επίθεση, υπήρχε κακή κυκλοφορία στις καλές περιστροφές των Φινλανδών, ενώ το 17,7% που είχαμε στα τρίποντα τα λέει όλα. Ουσιαστικά, μόνο από προσωπικές ενέργειες προσπαθούσαμε να βρούμε σκορ. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε τελικά, υπέπεσε σε αρκετά λάθη, εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Ο Αντρέα Τρινκιέρι έκανε κακή διαχείριση και φυσικά έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ήττα. Πρ’ώτος σκόρερ για την Εθνική μας, ο αξιόμαχος Νίκος Ζήσης με 19 πόντους.

Η δεύτερη φάση, που ξεκινάει, την ερχόμενη Πέμπτη λοιπόν, είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον της Εθνικής (κι αν υπάρξει τέτοιο) στο Eurobasket.

Διαβάστε επίσης