Από το υπερπλεόνασμα υποσχέσεων στο Υπερταμείο ξεπουλήματος!!!

ΣΟΦΙΑ… ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ (ΜΕΡΟΣ 2ο): Η δημοσιογράφος, νυν βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ξεγυμνώνει την καταστροφική πενταετία της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα εκτενές άρθρο που έγραψε πριν από λίγες ημέρες για λογαριασμό του ενημερωτικού πόρταλ «The President» (www.thepresident.gr), η βουλευτής Β΄’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, αποκάλυψε καρέ-καρέ το άγνωστο παρασκήνιο των Ευρωεκλογών του 2014.

Η δημοσιογράφος και πρώην υφυπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος γύρισε σε εκείνη την κομβική χρονιά και χρησιμοποιώντας τα ίδια τα λόγια των αρνητικών πρωταγωνιστών ξεγύμνωσε την καταστροφική πενταετία της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, το iapopsi.gr και η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΗ» παρουσιάζουν το δεύτερο μέρος της ιστορικής αναδρομής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τις εκλογές της 26ης Μαΐου

Με τον Αλέξη Τσίπρα όλη εκείνη την περίοδο του 2014 να επαναλαμβάνει εμμονικά το περιβόητο «Go back, madam Μέρκελ» (σ.σ. το οποίο μετέτρεψε αργότερα σε ένα ούτε λίγο ούτε πολύ «I love you, Άνγκελα darling») η ιστορική αφήγηση της Σ. Βούλτεψη συνεχίζεται από την Κοζάνη, στην οποία βρέθηκε ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης στις 4 Μαΐου 2014.

Εκεί υποσχέθηκε μεταξύ άλλων την κατάργηση μας «Μικρής ΔΕΗ», τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα μας επιχείρησης, διότι όπως ισχυριζόταν ο Αλέξης Τσίπρας  «οποιαδήποτε άλλη επιλογή θεωρούμε ότι αποτελεί έγκλημα κατά μας Δυτικής Μακεδονίας, έγκλημα κατά μας εθνικής οικονομίας». Ταυτόχρονα, νιώθοντας καβάλα στο άλογο της εξουσίας που ερχόταν, υποσχέθηκε δωρεάν γεύμα σε 410.000 καταναλωτές, μείωση μας τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, διεύθυνση των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης.

Το τι συνέβη, το γνωρίζουν πλέον όλοι οι δέκτες εκείνων των υποσχέσεων: ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός τους επέδραμαν στην εξουσία, το δωρεάν ρεύμα έμεινε μια απλή… δωρεάν υπόσχεση, το επίδομα θέρμανσης μειώθηκε στο μισό του μισού, ενώ οι κυβερνητικές πολιτικές και επιλογές κατέστρεψαν τη ΔΕΗ, ξεπουλώντας τη δημόσια επιχείρηση –μαζί με όλη τη Μακεδονία– δίχως να μπει ούτε ευρώ στα κρατικά ταμεία!

Για χαμήλωμα, βέβαια, στις προεκλογικές κορώνες ούτε λόγος. Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τους παραφουσκωμένους βερμπαλισμούς του τύπου «Θα τα αλλάξουμε όλα στην Ελλάδα», «Θα φτιάξουμε από την αρχή αυτόν τον τόπο», «Θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς και στην Ευρώπη».

Αυτά έλεγε από την Κοζάνη, τα ίδια επαναλάμβανε και στις 5 Μαΐου 2014 από την Κέρκυρα. Μάλιστα, από το νησί του Καποδίστρια ο Αλ. Τσίπρας μόνο διπλωμάτης δεν ήταν απέναντι στους εταίρους της χώρας:

«Να στείλουμε από κει που ήρθαν μας τρόικες, τα μνημόνια, μας Γερμανούς επιτετραμμένους και μας εκπροσώπους των δανειστών» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Ελάτε να κάνετε τα μπάνια μας, να χαρείτε τον ήλιο μας, να απολαύσετε την ελληνική φιλοξενία. Είστε ευπρόσδεκτοι, όποια γλώσσα κι αν μιλάτε κι όποιο Θεό κι αν πιστεύετε. Αλλά πάρτε το απόφαση: Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση. Η Ελλάδα δεν πωλείται».

Δυστυχώς χρειάστηκε να το πάρουμε εμείς απόφαση ότι η Ελλάδα πωλείται και μάλιστα μπιρ παρά, μέσω του ΣΥΡΙΖΑϊκής εμπνεύσεως Υπερταμείο. Αλλά, είπαμε, αυτά συνέβησαν μετά την απομάκρυνση από το προεκλογικό ταμείο. Διότι νωρίτερα ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός απειλούσε θεούς και δαίμονες:

«Το πραγματικό κούρεμα και ξύρισμα είναι αυτό που μας περιμένει στη κάλπη. Κούρεμα και ξύρισμα των ποσοστών μας, μας αλαζονείας μας, μας καθεστωτικής μας νοοτροπίας. Και με μας υγείες μας. Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ: Ούτε μια ανθρώπινη ζωή, ούτε μια επαναλαμβάνω, δεν αξίζει να καταστραφεί εν ονόματι του χρέους και εν ονόματι μας σταθερότητας του νεκροταφείου που επιδιώκουν για την Ελλάδα. Τελεία και παύλα».

Προειδοποίησε, δε: «Ο δημόσιος πλούτος, ο φυσικός πλούτος μας πατρίδας μας δεν είναι τσιφλίκι που το κληρονομήσατε από τους παππούδες σας κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης».

Το ίδιο πύρινος κατά των αποκρατικοποιήσεων ήταν ο λόγος του Αλ. Τσίπρα και στις 6 Μαΐου 2014, επαναλαμβάνοντας στους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ, τότε, τα γνωστά περί δημόσιων αγαθών και τον αγώνα του κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Μάλλον με τον ερχομό στην εξουσία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπαψε να θεωρεί το νερό δημόσιο αγαθό. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί επί των ημερών της διακυβέρνησής του δεν προλάβαιναν να δημοσιεύονται τα ΦΕΚ στα οποία αναφέρονταν η μεταφορά όλης της δημόσιας περιουσίας –φυσικά και της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ– στο ΤΑΙΠΕΔ!

Όλα μαύρα τα έβλεπε η Τρόικα και χοροπηδούσε ο Τσίπρας

Στην ιστορική αφήγησή της, η Σ. Βούλτεψη θυμίζει στους αναγνώστες ότι την ημέρα που ο Τσίπρας έπινε… νερό στον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδινε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας πως ο Αλ. Τσίπρας καπηλεύεται την οδύνη του Έλληνα και υπόσχεται σε χιλιάδες ανθρώπους δωρεάν ρεύμα.

Το σημαντικό που υπογράμμισε ο Μεσσήνιος πολιτικός σε εκείνη τη συνέντευξή του ήταν πως «όταν η ίδια η τρόικα τα βάζει μαζί μας –μας θυμίζω ότι πέρυσι το Σεπτέμβριο η τρόικα είχε πει ότι θα είχαμε όχι πλεόνασμα, αλλά 900 εκατ. πρωτογενές έλλειμμα– πανηγύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι και η τρόικα μας λέει ότι δεν τα πάμε καλά. Διαψεύσθηκε η τρόικα και βέβαια στεναχωρήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Και δεν ήταν λεκτική υπερβολή οι ισχυρισμοί Σαμαρά καθώς εκείνη την περίοδο η Τρόικα τα «έβλεπε» συνέχεια μαύρα και δημιουργούσε προβλήματα, με τον Αλ. Τσίπρα να χοροπηδά από τη χαρά του!

Στα μπαλκόνια ο Τσίπρας, στη δουλεία ο Σαμαράς

Η πολεμική ΣΥΡΙΖΑ κατά της τότε κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ θα είχε και συνέχεια. Στις 7 Μαΐου, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε την Καλαμάτα –το «φέουδο Σαμαρά» όπως ατυχώς είχε χαρακτηρίσει την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας– για να αναπτύξει την ίδια διλημματική/διχαστική ρητορική: «Γιατί το δίλημμα είναι πλέον σαφές και ξεκάθαρο: Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Πρώτη φορά με την Αριστερά, ή συνέχεια στη φθορά;».

Για την τότε κυβέρνηση, όμως, ο χρόνος δεν ήταν αρκετός ώστε να αναλωθεί σε ανώφελες προεκλογικές και από «άμβωνος» αντεγκλήσεις. Η επαναφορά της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά μέσω επενδύσεων ήταν ένα εκ των ων ουκ άνευ στοίχημα για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που ο Αλ. Τσίπρας περιόδευε στην Πελοπόννησο ο Αντ. Σαμαράς παρέμενε στην Αθήνα καθώς την Ελλάδα επισκεπτόταν ο σεΐχης Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπογράφονταν δύο συμφωνίες συνεργασίας –στον τομέα της ενέργειας ανάμεσα στην Τέρνα Ενεργειακή και την Κρατική Εταιρεία Ενέργειας του Αμπού Ντάμπι, TAQA και για την Ανάπτυξη και τη διαχείριση του «Ελληνικού» ανάμεσα στη Lamda Development και την εταιρεία Al Maabar.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η 2η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπεγράφη Συμφωνία Αμοιβαίας Προώθησης Επενδύσεων.

 

 

Διαβάστε επίσης