Από τον Νταμπίζα στον Ρόκα και από τον Ρόκα στον Ντρεοσί

Ο ένας τεχνικός διευθυντής φεύγει, ο άλλος έρχεται στον Παναθηναϊκό. Από τον Νίκο Νταμπίζα, στον Τσάβι Ρόκα και από τον Τσάβι Ρόκα στον Πιέρ Ντρεοσί. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Μάλλον το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι ο τεχνικός διευθυντής.

Ο Παναθηναϊκός πάντως ανακοίνωσε επίσημα  την πρόσληψη του Γάλλου, με πρότερη θητεία σε Λιλ, Ρεν και Paris FC στο εν λόγω πόστο. Πρόκειται για φίλο του προπονητή Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος και εισηγήθηκε την πρόσληψή του.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι

“Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Πιέρ Ντρεοσί για τη θέση του γενικού διευθυντή της ομάδας.

Ο Πιέρ Ντρεοσί γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1959 στη Ρουμπαί της Γαλλίας. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε κατά σειρά στις Λιλ, Σοσό, Νις, Παρί Σεν Ζερμέν και Κάννες.

Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ανέλαβε ρόλο προπονητή στα τμήματα υποδομής στην ομάδα των Καννών και στη συνέχεια βοηθού προπονητή στην πρώτη ομάδα. Από το 1996 έως και το 2002, εργάστηκε ως αθλητικός διευθυντής στη Λιλ, ενώ επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ρεν.

Στο σύλλογο της Βρετάνης παρέμεινε συνολικά έντεκα χρόνια και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2002 έως και τον Ιούνιο του 2013. Αρχικά διετέλεσε αθλητικός διευθυντής, ενώ από τον Ιούλιο του 2006 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2007 ανέλαβε το πόστο του πρώτου προπονητή της ομάδας.

Στη συνέχεια και μέχρι τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε το ρόλο του γενικού διευθυντή. Το τελευταίο χρονικά βήμα στην καριέρα του ήταν η Παρί στην οποία και παρέμεινε από τον Δεκέμβριο του 2015 ως και τον Ιανουάριο του 2020.

Καλωσορίζουμε τον Πιέρ Ντρεοσί στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα