Αποχωρεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Αυστρίας ο Κούρτς

Πολιτική αναταραχή  στην Αυστρία έχει δημιουργήσει η είδηση πως ο πρώην Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς,   ανακοινώνει από ώρα σε ώρα την παραίτησή του από επικεφαλής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP).

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ων αυστριακών μέσων ενημέρωσης τότε, ο Κουρτς, που κατέκτησε τον τίτλο του νεότερου ηγέτη στον κόσμο, θα βάλει τέλος στην πολιτική του καριέρα.

Ο 35χρονος Κουρτς αποφάσισε να αποχωρήσει από την Καγκελαρία της Αυστρίας τον Οκτώβριο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ÖVP ανακοίνωσε ότι ο πρώην καγκελάριος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 11.30 τοπική ώρα.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στον αυστριακό Τύπο ότι, γι΄’ αυτόν, πλέον, έχει προτεραιότητα ο γιος του, το πρώτο του παιδί που ήρθε στον κόσμο το περασμένο Σάββατο.

«Το μωρό μου έκανε κλικ», φέρεται να είπε ο Κουρτς λαμβάνοντας τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Πότε αποχώρησε από την καγκελαρία

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο έπειτα από την έναρξη της έρευνας εναντίον του για σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αντικαταστάθηκε στην καγκελαρία από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό του συνεργάτη Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Στα μέσα του Νοεμβρίου, το αυστριακό κοινοβούλιο ήρε την βουλευτική του ασυλία.

Να σημειωθεί ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα