ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Τυνησία-Αυστραλία: (1) 2.95- (Χ) 3.05- (2) 2.52 Πολωνία-Σαουδική Αραβία: (1) 1.62-(Χ) 3.75- (2) 5.50 Γαλλία-Δανία: (1) 1.98- (Χ) 3.25- (2) 4.00 Αργεντινή-Μεξικό: (1) 1.57- (Χ) 3.75- (2) 6.25

ΤΥΝΗΣΙΑ

Στην πρεμιέρα πήρε παλικαρίσιο 0-0 από τη Δανία. Ήταν η πρώτη φορά που στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ, σε 5 συμμετοχές, δεν έχασε. Από τα πρώτα λεπτά έδειξε ψυχή, έπεσε δυνατά στην μπάλα, δεν κλείστηκε μαζικά κι έψαξε κάθε δυνατότητα για να βγει μπροστά με μπροστάρη τον μέσο Λαϊντουνί που έκλεψε την παράσταση με το τρέξιμο και τις βοήθειες στους συμπαίκτες του.

Η τακτική του Καντρί λειτούργησε όπως ήθελε και παρά το ότι οι απαιτήσεις του αγώνα με την Αυστραλία είναι διαφορετικές, λογικά δεν θα κάνει αλλαγές. Μέχρι το κέντρο οι θέσεις φαίνεται να είναι κλειδωμένες. Μεσοεπιθετικά, οι τρεις επιλογές δεν είναι δεδομένες. Στην επίθεση ο Τζεμπαλί έδειξε φιλότιμο αλλά υπάρχουν και πιο έμπειρες επιλογές και ο προπονητής της Τυνησίας στις δηλώσεις του τόνισε πως υπολογίζει και στον Καζρί ενώ στα υπόψη είναι και ο γρήγορος ακραίος Σλιτί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Ντάμεν – Ταλμπί, Μπρον, Μεριάχ – Ντράγκερ, Σκιρί, Λαϊντουνί, Αμπντί – Σλιμάν, Μ’ Σακνί – Τζεμπαλί.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Απογοήτευσαν τα «καγκουρό», με τη βαριά ήττα 4-1 από την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία στο πρώτο ματς. Ο Άρνολντ ζήτησε από τους παίκτες του «να μπουν στο γήπεδο σαν μποξέρ» και για το πρώτο διάστημα η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Η Αυστραλία μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ στο 9’, με τη μίνι έκπληξη της 11άδας, τον εξτρέμ της Αδελαΐδας Κρεγκ Γκούντγουιν. Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη.

Οι ερωτήσεις στον Άρνολντ πολλές. Πρώτον και κύριον η εμμονή του στον κίπερ Ράιαν που ήταν απογοητευτικός αλλά και τα κριτήρια της μη κλήσης του MVP της ιαπωνικής Ναγκόγια, Λάνγκερακ. Αντ’ αυτού προτίμησε δύο μέτριους τερματοφύλακες της εγχώριας Α-Λιγκ.

Δεύτερον η μη χρησιμοποίηση για δευτερόλεπτο του ΜακΛάρεν, του πιθανότατα πιο επικίνδυνου φορ των Αυστραλών. Ίσως τον κρατά φρέσκο για τα πιο βατά ματς του ομίλου. Όπως και να ΄χει αφού άλλαξε επιθετικό στο 56’ με το σκορ στο 2-1 ήταν επιτακτικό να τον προτιμήσει. Τρίτον το γιατί κράτησε τον μπακ Άτκινσον μέσα στο ματς μέχρι το 85’, ο παίκτης της Χαρτς υπέφερε σε όλη τη διάρκεια από τον Μ’ Μπαπέ.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν. Στα θετικά η επιστροφή του Σούταρ στη δράση μετά από τον πολύμηνο τραυματισμό του. Ο δεύτερος αμφίβολος Χρούστιτς ξεκίνησε αναμενόμενα από τον πάγκο, έτσι όπως εξελίχθηκε όμως το ματς ο Άρνολντ αποφάσισε να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του. Στην επίθεση θα είναι έγκλημα αν δεν παίξει ο ΜακΛάρεν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Ράιαν – Ντέγκενεκ, Ρόουλς, Σούταρ, Μπέχιτς – Μόι – Λέκι, Ιρβάιν, Χρούστιτς, Γκούντγουιν – ΜακΛάρεν.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Συμμετείχε σε ένα από τα λιγότερο θεαματικά παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων, με το 0-0 απέναντι στο Μεξικό να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που εμφάνισε στον τομέα της δημιουργίας.

Ο τεχνικός Μίχνιεβιτς προτίμησε να στηριχθεί στη φυσική κατάσταση και την ταχυδύναμη, τοποθετώντας στο αρχικό σχήμα νέο αίμα όπως οι Καμίνσκι, Ζαλέφσκι στα 2 άκρα της μεσαίας γραμμής. Η επιλογή του βοήθησε στην αμυντική αλληλοκάλυψη, ωστόσο την αποδυνάμωσε δημιουργικά, ενώ διατήρησε το πρόβλημα απομόνωσης του επιθετικού Λεβαντόφσκι, που γυρνούσε αρκετά πίσω για να μπορέσει να συμμετάσχει στον αγώνα.

Στην πρεμιέρα οι Πολωνοί δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο και είναι ευτύχημα πως δεν έχασαν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Σέζνι – Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι – Κρισόβιακ – Καμίνσκι, Σ. Σιμάνσκι, Ζιελίνσκι, Μπιέλικ – Λεβαντόφσκι

 ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Ζει το όνειρό της μετά την τεράστια νίκη επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα με 2-1. Μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Μέσι στο 10ο λεπτό, γλίτωσε τρεις φορές μέσω VAR το δεύτερο, καθώς και τις τρεις η άμυνά της έβγαλε οφσάιντ τους αντίπαλους επιθετικούς κι έκανε τεράστια ανατροπή στο β’.  Αρχικά, ισοφάρισε με τον Αλ-Σεχρί στο 48΄ και πέντε λεπτά μετά ο Αλ-Νταουσαρί με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-1. Έπειτα, με πολύ καλή αμυντική τακτική εγκλώβισε την «αλμπισελέστε» και κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος, με τον Αλ-Οβαΐς να σώζει με τις επεμβάσεις του.

Η Πολωνία είναι σαφώς πιο αδύνατος αντίπαλος και η πρόκληση της πρόκρισης είναι μεγάλη. Ο Ρενάρ θα πρέπει να προβεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Αρχικά, στο αριστερό άκρο της άμυνας, πιθανώς να παίξει ο δεξιός μπακ Αλ Μπουραΐκ, ενώ υπάρχει και ο χαφ Νασέρ Αλ-Νταουσαρί, ο οποίος μπορεί ν’ αγωνιστεί εκεί. Όσο για το κενό του Αλ-Φαράτζ, το πιθανότερο είναι να καλυφθεί από τον Αλ-Αμπέντ, ο οποίος τον αντικατέστησε και κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αργεντινή. Σ’ εκείνο το ματς, προτίμησε να βάλει τον Αλ-Σεχρί στην κορυφή της επίθεσης, φέρνοντας στα πλάγια τον Αλ-Μπουραϊκάν, κάτι που θα επαναλάβει και τώρα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αλ-Οβαΐς – Αμπντουλραχίμ, Ταμπακτί, Αλ-Μπουλαϊχί, Αλ-Μπουραΐκ – Κανό, Αλ-Μαλκί – Αλ-Μπουραϊκάν, Αλ-Αμπέντ, Σ. Αλ-Νταουσαρί – Αλ-Σεχρί.

ΓΑΛΛΙΑ

Μπορεί να κλειδώσει από τώρα την πρόκρισή της αν κερδίσει. Μπήκε στο Μουντιάλ με το εμφατικό 4-1 επί της Αυστραλίας.

Η ικανοποίηση για την πρώτη εμφάνιση ήταν έκδηλη αλλά υπάρχει και απορία για το τι θα κάνει για τα αριστερά της άμυνας ο Ντεσάν τώρα που χάνει τον Λουκά Ερναντέζ και απομένει με τον επιθετικογενή Τεό, το μοναδικό αριστεροπόδαρο πλάγιο αμυντικό που διαθέτει.

«Θα βρω λύσεις, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές» απάντησε ενώ δεν έχει σταματήσει η κριτική για το ότι ενώ είχε δικαίωμα να καλέσει 26 παίκτες τελικά μετά την αποχώρηση του Μπενζεμά προτίμησε να συνεχίσει με 25.

Ο τραυματισμός του Ερναντέζ είναι ο 4ος από τη στιγμή που η αποστολή ήταν στο Παρίσι την περασμένη Δευτέρα. Είχαν αποχωρήσει και οι Κιμπεμπέ, Ν’ Κουνκού και Μπενζεμά. Σχεδόν έτοιμος ο Βαράν, που έχει ανεβάσει στροφές. Την Πέμπτη αποχώρησε, μάλλον προληπτικά, από την προπόνηση ο Κομάν λόγω μυϊκών ενοχλήσεων.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λορίς – Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ – Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν – Ντεμπελέ, Μ’ Μπαπέ, Ζιρού.

ΔΑΝΙΑ

Κάθε άλλο παρά επιτυχημένη η πρεμιέρα της απέναντι στην Τυνησία. Όχι μόνο όσον αφορά στο ότι δεν κέρδισε (0-0) την εκπρόσωπο της αφρικανικής ζώνης, αλλά και στο ότι δεν έπεισε –το αντίθετο- με την εν γένει εικόνα που παρουσίασε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τεχνικός των Δανών Κάσπερ Γιούλμαντ επιφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις και δοκίμασε διαφορά τρικ στην πρεμιέρα των «ερυθρόλευκων».

Ο Τόμας Ντιλέινι χτύπησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την Τυνησία. Την Τετάρτη το βράδυ έγινε γνωστό ότι χάνει το υπόλοιπο και 31χρονος χαφ της Σεβίλλης θα γυρίσει στην πατρίδα του. Έχει καταφέρει να φτάσει στη φάση των νοκ άουτ σε 4 από τα τελευταία της 5 Μουντιάλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Σμάιχελ – Ρ. Κρίστενσεν, Αντερσεν, Κιάερ, Μέλε – Μ. Γιένσεν, Έρικσεν, Χόιμπεργκ – Σκοβ Όλσεν, Ντόλμπεργκ (Κορνέλιους), Ντάμσγκααρντ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μετά από δυόμισι χρόνια χωρίς ήττα σε 35 ματς, ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Σαουδική Αραβία (1-2) στη μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι στιγμής. Το παιχνίδι έδειχνε δικό της στο πρώτο μέρος, σκόραρε από νωρίς με πέναλτι μέσω VAR (10’) σε όλο το υπόλοιπο μέχρι την ανάπαυλα είχε μοναδικό αντίπαλο την παγίδα του οφσάιντ την οποία εφάρμοσε ο αντίπαλος, της ακυρώθηκαν τρία γκολ.

Ξέχασε να βγει για την επανάληψη, η ολιγωρία του στόπερ Ρομέρο στο 49’ έφερε το 1-1, πριν προλάβει να συνέλθει ήρθε η ανατροπή με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, η οποία όμως βρήκε την άμυνα ευάλωτη για άλλη μια φορά. Από ‘κει και πέρα, πήρε την μπάλα, επιτέθηκε, όμως δεν υπήρχε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση ήταν στις καθυστερήσεις με τους Σαουδάραβες να διώχνουν την μπάλα λίγο πριν εκείνη περάσει τη γραμμή.

Πλέον ο Μέσι και η παρέα του δεν έχουν περιθώρια απώλειας βαθμών και θέλουν να ξεσπάσουν στο Μεξικό.

Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Σκαλόνι, τους έχει όλους διαθέσιμους. Στο 100% ο αριστερός μπακ/χαφ Ακούνια που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος με την Σαουδική Αραβία, γι’ αυτό και έμεινε στον πάγκο.

Ο στόπερ Ρομέρο έδειξε να μην μπορεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού το προηγούμενο διάστημα. Έτσι ο Αργεντινός τεχνικός είπε πως ίσως έκανε λάθος που τον έριξε από το πρώτο ματς στη μάχη.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Εμάνουελ Μαρτίνες – Μολίνα, Λισάντρο Μαρτίνες, Οταμέντι, Ακούνια – Ντε Πολ, Παρέδες, Μακάλιστερ – Μέσι, Λαουτ. Μαρτίνες, Ντι Μαρία.

ΜΕΞΙΚΟ

Διατήρησε στατιστική και αγωνιστική υπεροχή κόντρα στην Πολωνία, από την άλλη χρειάστηκε και τον ήρωα Οτσόα να αποκρούσει πέναλτι του Λεβαντόφσκι, έτσι το 0-0 της πρεμιέρας άφησε ουδέτερη γεύση.

Το Μεξικό αρκετά καλύτερο στο πρώτο μέρος, αλλά και με δυσκολία να διασπάσει το πολυπρόσωπο αμυντικό τείχος των Πολωνών. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο, καθώς η Πολωνία κατάφερε να κερδίσει κάποια παραπάνω μέτρα και είχε τη μεγάλη ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι στο 58’.

Το ματς με την Αργεντινή φαντάζει… βουνό για τους Μεξικανούς, καθώς οι Αργεντινοί δεν έχουν περιθώρια απώλειας βαθμών.

Αγωνιστικά δεν έχει προκύψει κάποιο απρόοπτο. Όλοι οι παίκτες της αποστολής είναι στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού για το παιχνίδι του Σαββάτου. Αυτό αφορά και τον φορ Ραούλ Χιμένες, που έλειπε καιρό. Αποτέλεσε μία από τις τρεις αλλαγές του Μαρτίνο κόντρα στην Πολωνία. Αν και χωρίς να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Οτσόα – Σάντσες, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο – Ερέρα, Άλβαρες, Γκουαρδάδο – Λοσάνο, Φούνες Μόρι, Βέγκα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα