Αποφασίζει τις επόμενες μέρες για την υποψηφιότητά του ο Κώστας Καραμανλής

Όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος και στις εκλογές του 2023

Ζήτημα είχε προκύψει τις τελευταίες μέρες με την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, καθώς μετά από παλιότερες νύξεις και του ιδίου προς συνεργάτες του, δεν ήταν γνωστό αν θα συμμετείχε στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, το πιθανότερο σενάριο είναι ο πρώην πρωθυπουργός να είναι υποψήφιος στις εκλογές, μια απόφαση που αναμένεται να λάβει τα επόμενα 24ωρα.

Λεπτές ισορροπίες…

Μία από τις εκκρεμότητες με ιδιαίτερη σημασία για το κυβερνών κόμμα της ΝΔ έχει να κάνει ακριβώς με τις σκέψεις του Κώστα Καραμανλή ως προς το αν θα είναι για μία ακόμη φορά υποψήφιος με τη ΝΔ στην Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει «Το Βήμα», στις σχέσεις του σημερινού και του πρώην προέδρου της ΝΔ ανέκαθεν επικρατούσε μία ιδιότυπη ισορροπία.

Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης απέφευγε πάντα την οποιαδήποτε αναφορά στην περίοδο 2004-2009, ο δε Κώστας Καραμανλής, στις σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις του, φρόντιζε να μη διατυπώνει αιχμηρές αναφορές ή υπαινιγμούς για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού.

Η ισορροπία αυτή έχει διαταραχθεί από το καλοκαίρι του 2022, με αφορμή τις υποκλοπές και τις αποστάσεις που έλαβε ο Κώστας Καραμανλής από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό αυτή τη συνθήκη, συνομιλητές του – τακτικοί και περιστασιακοί – υποστήριζαν τους τελευταίους μήνες ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα θελήσει να είναι και πάλι υποψήφιος με τη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, δίχως ωστόσο να έχει λάβει την οριστική απόφαση.

Ωστόσο, εσχάτως, νέες πληροφορίες φέρουν να είναι έτοιμος να κατέβει στις εκλογές, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους – καθώς μία αποστασιοποίηση του Κώστα Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με δική του απόφαση, θα αξιοποιηθεί πολιτικά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα