Αποφυλακίστηκε ο πρώην υπ. Ενεργείας Κρις Χιουν και η σύζυγός του

Φορώντας και οι δύο ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης, αφού αποφυλακίστηκαν πρόωρα, αναχώρησαν από τις φυλακές ο Βρετανός πρώην υπουργός Κρις Χιουν και η πρώην σύζυγός του, Βίκι Πράις
Ο Κρις Χιουν, πρώην υπουργός Ενεργείας και μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, αναχώρησε με αυτοκίνητο από τη φυλακή του Λέιχιλ στη νοτιοδυτική Αγγλία, χωρίς να προσπαθήσει να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία που τον περίμεναν στην έξοδο.
Η πρώην σύζυγός του Βίκι Πράις είχε εγκαταλείψει λίγο νωρίτερα τις γυναικείες φυλακές του Κεντ. Και οι δύο είχαν καταδικασθεί σε φυλάκιση οχτώ μηνών για παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης.

Τον Μάρτιο του 2003, ο Κρις Χιουν υπερέβη το όριο ταχύτητας με το αυτοκίνητό του, αλλά για να μην του προστεθούν βαθμοί ποινής και χάσει το δίπλωμά του είχε ζητήσει από τη Βίκι Πράις, με την οποία ήσαν ακόμα τότε σύζυγοι, να δηλώσει ψευδώς ότι οδηγούσε εκείνη.
Η Βίκι Πράις ομολόγησε την πράξη της, ωστόσο επέμεινε ότι εξαναγκάσθηκε από το σύζυγό της να ενεργήσει με τον τρόπο αυτόν.

Η υπόθεση ήλθε στο φως το 2010 όταν ο Κρις Χιουν, τότε υπουργός στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, εγκατέλειψε τη σύζυγό του για να συζήσει με συνεργάτιδά του. Η Βίκι Πράις για να τον εκδικηθεί αποκάλυψε το θέμα στα ΜΜΕ. Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα