Απογοήτευσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε με το καλημέρα στο Wimbledon

Απογοήτευσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon, και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 σετ (6-4,6-4,6-3) από τον Φράνσις Τιάφο.

Ο 23χρονος Αμερικανός τενίστας έκανε την έκπληξη και πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά. Αυτός ήταν ο τρίτος αποκλεισμός του Τσιτσιπά στον πρώτο γύρο του Wimbledon στην καριέρα του.

Ο Αμερικανός τενίστας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κάνοντας break στο σερβίς του Τσιτσιπά στο πρώτο game. Ο Έλληνας τενίστας άρχιζε να βρίσκει ρυθμό από το πέμπτο game του πρώτου σετ, όπου μείωσε σε 3-2, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Τιάφο, στο συγκεκριμένο game.

Αν και ο Τσιτσιπάς δεν δυσκολευόταν να κατακτά τα games στα οποία σέρβιρε, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κάνει κάποιο break στο σερβίς του Τιάφο, οδήγησε στο να χάσει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά και έπαιρνε τα games που σέρβιρε με χαρακτηριστική άνεση. Ενδεικτικό είναι ότι στις τρεις πρώτες φορές που σέρβιρε, δέχθηκε μόνο έναν πόντο.

Ωστόσο δεν έγινε κάποιο break στα πρώτα οκτώ games, με τους δύο αθλητές να κατακτούν τα games που σερβίρουν (4-4). Στο 9ο game στο οποίο σέρβιρε ο Τσιτσιπάς, ο Τιαφό έκανε το break.

Ο Αμερικάνος πήρε το προβάδισμα με 15-40, ο Στέφανος του έσβησε εύκολα τις ευκαιρίες για την κατάκτηση του game (40-40), ωστόσο ο Τιάφο πήρε το πλεονέκτημα και στη συνέχεια το game.

Ο Τιάφο πήρε και το δέκατο game και έκανε το 6-4, με τον Τσιτσιπά να χάνει τρεις ευκαιρίες για να κάνει το πρώτο του break στο παιχνίδι.

Ο 23χρονος νούμερο 57 της Παγκόσμιας Κατάταξης, ξεκίνησε το τρίτο σετ, όπως και το πρώτο. Έκανε break στο σερβίς του Τσιτσιπά στο πρώτο game.

Ο Τιάφο κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του και σε αυτό το σετ, μέχρι το τέλος, Μάλιστα έκανε και δεύτερο break στο σερβίς του Τσιτσιπά στο ένατο game, κάνοντας το 6-3 και το 3-0 στα σετ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα