Απογοήτευση Ασημάκη για την εθνική πόλο: “Η χειρότερη των τελευταίων χρόνων”

Με ήττα άρχισε την προσπάθειά της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας, με ήττα την τελείωσε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών και η 8η θέση συνιστά αποτυχία. Ήταν μάλιστα, η χειρότερη θέση για την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια από το 2007 στη Μελβούρνη όταν και πάλι είχε πάρει την ίδια θέση. 

Τον απολογισμό της πορείας έκανε ίσως η πιο κατάλληλη, η πολύπειρη από τέτοιες διοργανώσεις Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η αρχηγός της ομάδας δεν έκρυψε την πικρία της για το αγωνιστικό πρόσωπο στην Κορέα κι έκανε πολύ σκληρή κριτική:

«Είναι η χειρότερη εικόνα που έχω δει να παρουσιάζει η Εθνική ομάδα στα όσα χρόνια αγωνίζομαι εγώ. Καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουμε αυτό γιατί όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και ένα γενικό απολογισμό γιατί για να έχει η ομάδα μια τόσο κακή παρουσία σταθερά όλο αυτό το διάστημα γιατί δεν είναι μόνο η κακή παρουσία μας σε αυτό το παγκόσμιο αλλά είναι και τα παιχνίδια με την Αμερική στη προετοιμασία που αν και φιλικού χαρακτήρα δείχνουν μια εικόνα και είναι και η παρουσία μας στις προηγούμενες διοργανώσεις , στο Europa Cup κλπ. Δεν είναι μια καλή χρονιά για μας και πρέπει να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα γιατί η επόμενη χρονιά είναι πολύ δύσκολη, κρίνεται η πρόκριση για το Τόκιο η οποία, παρόλο που οι ομάδες έχουν γίνει δέκα, δεν είναι ευκολότερη”, δήλωσε η σπουδαία φουνταριστός και συνέχισε:

“Ένα άψυχο, ένα μονότονο πράγμα…”

“Ήταν πάρα πολλοί οι λόγοι που παρουσιάσαμε αυτή την εικόνα . Δε θα πάω σε τεχνικά ζητήματα γιατί αυτά θα τα δούμε και με τους προπονητές , από κει και πέρα εγώ δεν ένιωθα την αύρα που είχε δείξει η ομάδα τα τελευταία χρόνια, που είχε μια ανοδική πορεία και στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και στο Ευρωπαϊκό πέρυσι που είχαμε φτάσει στο τελικό. Μετά από τις επιτυχίες πέρυσι είχαμε έρθει με μια σχετική φόρα. Ωστόσο είχαμε δει κάποια δείγματα, ότι δεν το πάμε τόσο καλά το έργο φέτος. Ουσιαστικά δεν έχουμε κερδίσει καμία ομάδα τη φετινή χρονιά πλην της Κίνας που τη θεωρώ μια ομάδα κατώτερου επιπέδου  από αυτές. Αν θυμάμαι το τελευταίο καλό παιχνίδι που είχαμε δώσει αν και είχαμε ηττηθεί ήταν με τις Ρωσίδες στη Πάτρα. Μετά σβήσανε οι μηχανές. Η ομάδα εδώ στη Κορέα δεν είχε τον ίδιο χαρακτήρα, ένιωθα ότι ήμασταν ένα άψυχο ένα μονότονο πράγμα, δεν παλεύαμε τα παιχνίδια. Κι εμένα με ταλαιπωρεί πολύ τι είναι αυτό ή αυτά που φταίνε , καλό είναι σε τέτοιες στιγμές κρίσης να μην προσπαθούμε να βρούμε ούτε τους αποδιοπομπαίους τράγους , ούτε τους φταίχτες. Σίγουρα φταίνε πολλά πράγματα, άρα απολογισμός και αυτοκριτική”.

Η Ασημάκη τόνισε ότι ίσως δεν αγωνιστεί ξανά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι με την Ολλανδία , μια ομάδα που πήρε το Europa Cup,τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι έδειξε ένα χαρακτήρα καλύτερο από τους προηγούμενους αγώνες , οπότε θέλω να κρατήσω αυτό για το τέλος αλλά σίγουρα κι εμένα σαν Αλεξάνδρα με πικραίνει πάρα πολύ αυτή η εικόνα της Εθνικής μας ομάδας σε αυτό το παγκόσμιο γιατί ίσως να είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δε θα ήθελα να είναι έτσι δεν έχω βιώσει ξανά μια τέτοια κατάσταση , νομίζω δεν είναι ευχάριστο για κανέναν αθλητή. Έχουμε πάρα πολλά να κοιτάξουμε υπάρχει χρόνος και για το προολυμπιακό. Εδώ θα φανεί η αξία της ομάδας αξία που δεν φάνηκε σε αυτό το παγκόσμιο γιατί δεν ανακάμψαμε στο άσχημο ξεκίνημα μας εδώ. Κι αυτό δείχνει μια ανικανότητα από τη μεριά μας. Αυτή εδώ η ομάδα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μια βαριά ήττα στο ξεκίνημα οι προηγούμενες Εθνικές ομάδες μπόρεσαν. Υπάρχει όμως χρόνος, είμαστε γυναίκες και όλα αυτά αλλάζουν πολύ γρήγορα , θέλει όμως δουλειά και από μέσα και από έξω».

Διαβάστε επίσης