Αποκαλύψεις Συρίγου για τον ανασχηματισμό – Τι είπε για Θεοδωρικάκο

Στοχευμένο χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο νέος υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, το πρωί της Τρίτης, λίγο πριν την ορκωμοσία του.

Όπως είπε ο κ. Συρίγος έγιναν σοβαρές αλλαγές σε κάποια υπουργεία, όπως το Ενέργειας και το Εσωτερικών, ενώ κληθείς να σχολιάσει πιο συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε ότι του προκάλεσε έκπληξη η απομάκρυνση του Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς «έκανε σημαντικό έργο». Τουναντίον δεν ήταν έκπληξη η αλλαγή του Γιάννη Βρούτση, διότι «υπήρχε εδώ και καιρό ένα κλίμα ότι θα φύγει», όπως σημείωσε.

Τόνισε επίσης ότι διαφωνεί με τις απόψεις ότι η μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας είναι υποβάθμιση, καθώς ουσιαστικά κλήθηκε να βρει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, όπως είναι οι συντάξεις.

Όσον αφορά στον ίδιο, ο κ. Συρίγος αποκάλυψε ότι ήταν «ελαφρώς υποψιασμένος»για την ένταξή του στην κυβέρνηση από μία συζήτηση που έκανε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την πρωτοχρονιά.

Επισήμανε δε ότι το υπουργείο Παιδείας ήταν ένα από τα τρία στα οποία περίμενε ότι μπορεί να μπει, με τα άλλα δύο να είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας την πρόθεση της εκκλησιαστικής ηγεσίας να ανοίξει τους ναούς τα Θεοφάνεια, άφησε αιχμές για τους ιεράρχες, λέγοντας ότι «εξακολουθούμε να υποτιμούμε την ένταση της πανδημίας», εκτίμησε πάντως ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, ενώ σημείωσε πως «από την ώρα που δεν πας το Πάσχα στην εκκλησία, είναι δυνατόν να ζητάς να ανοίξουν οι ναοί τα Θεοφάνεια;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα