Αποκάλυψη Κουμουτσάκου – μεταναστευτικό: Η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα από τον Οκτώβριο

Τι είπε από την Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Μιλώντας σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, αποκάλυψε πως η Τουρκία από τον Οκτώβριο είχε διατυπώσει απειλές κατά της Ελλάδας για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στις απειλές του Τούρκου Υπουργού  Εσωτερικών που αποκαλύπτουν οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για εκμετάλλευση των ελπίδων απελπισμένων ανθρώπων προκειμένου να επιτύχει γεωστρατηγικούς της στόχους.

Κουμουτσάκος: Το διαπίστωσα όταν επισκέφτηκα την Άγκυρα

«Το διαπίστωσα εγώ ο ίδιος στις 4 Οκτωβρίου κατά την επίσκεψή μου στην Άγκυρα», είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε ειδικότερα σε συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού κατά την οποία η γειτονική  χώρα διαμαρτυρήθηκε για έλλειψη βοήθειας αλλά και για υπονόμευση από την Ευρώπη στο ζήτημα της Συρίας.

Όπως είπε ο  αναπληρωτής υπουργός, ο κ. Σοϊλού απείλησε ανοικτά με άνοιγμα των συνόρων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου είπε ότι θα  σας στείλω 50.000 την Κυριακή και 70.000 τη Δευτέρα. Τότε τι θα κάνουν;» αφηγήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι το τουρκικό σχέδιο εξυφαινόταν εδώ και μήνες και επιβεβαιώθηκε στον Έβρο χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο το κλείσιμο των συνόρων από την Ελλάδα. “Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα .

«Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε επίσης