Αποκάλυψη τώρα: Γιατι δεν εξελέγη ο Λοβέρδος

>> Για τους επαναπατρισμένους στο ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑίους τούς έπεφτε λίγο... δεξιός >> Οι ΠΑΣΟΚοι που θα τον ψήφιζαν πήγαν στη Ν.Δ. για να μην βγει ο Τσίπρας >> Τέλος, ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ που σε χρόνο-ρεκόρ δημιούργησε ο αρχιτέτονας του είδους Ν. Ανδρουλάκης του γύρισε την πλάτη και χαμογέλασε στη Μιλένα

Αν και βαδίζουμε ολοταχώς για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη δεν μπορούν να εξηγήσουν μια από τις πολύ μεγάλες εκπλήξεις των εκλογών που προηγήθηκαν, στις 21 Μαΐου, κι αυτή ακούει στο όνομα Ανδρέας Λοβέρδος.

Από τα βαριά ονόματα του Κινήματος που μάλιστα διεκδίκησε και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2021, ο Ανδρ. Λοβέρδος κατέβηκε υποψήφιος στον βόρειο Τομέα Αθηνών αλλά δεν εξελέγη βουλευτής, καθώς τον προσπέρασε  Μιλένα Αποστολάκη για κάτι περισσότερο από 1.600 ψήφους.

Επειδή στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις και εξηγήσεις, τρεις είναι κατά βάση οι λόγοι που έφραξαν τον δρόμο του 67χρονου πρώην υπουργού προς την επανεκλογή του.

Καταρχάς η δεξαμενή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι μετακινήθηκαν προς την κάλπη της Ν.Δ. στερώντας ψήφους που εκτιμάται ότι θα πήγαιναν μονοκούκι στον Λοβέρδο.

Κατά δεύτερον, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που κατάφερε να επαναπατρίσει το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όμως λόγω ιδεολογικής καταγωγής δεν ψήφισαν τον Ανδρ. Λοβέρδο θεωρώντας ότι οι απόψεις που εκφράζει γέρνουν προς τα… Δεξιά.

Τελευταίο αλλά όχι έλασσον, η πριμοδότηση που είναι κοινό μυστικό ότι δέχτηκε η Μιλένα Αποστολάκη στον βόρειο Τομέα Αθηνών από τον πράσινο κομματικό μηχανισμό.

Θυμίζεται ότι η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απείχε από τα πολιτικά πράγματα από το 2015 οπότε και είχε ταχθεί δημόσια υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Έκτοτε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ώσπου ο Ν. Ανδρουλάκης της έδωσε το χρίσμα της υποψηφιότητας για τις εκλογές του Μαΐου.

Ας σημειωθεί κι αυτό: ο Ανδρέας Λοβέρδος, αν και διεκδίκησε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ από τον Νίκο Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο των ΠΑΣΟΚικών εκλογών ήταν ο μόνος από τους συνυποψηφίους που ξεκαθάρισε ανοιχτά και επίσημα τη στάση του δηλώνοντας την στήριξή του στον νυν αρχηγό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα