Αποκλεισμό της Παρί εξετάζει η UEFA

Στο μικροσκόπιο της UEFΑ έχει μπει η Παρί Σεν Ζερμέν, που απειλείται με βαρύτατες κυρώσεις, αν κριθεί ένοχη για οικονομικές ενισχύσεις. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η UEFΑ κάνει φύλλο και φτερό χορηγικές συμφωνίες του γαλλικού συλλόγου ύψος 200 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες φαίνεται ότι χρηματοδότησαν τις πολυδάπανες μεταγραφές του Νεϊμάρ και του Κίλιαν Μπαπέ.

Αν αυτές κριθούν παράνομες (αν δηλαδή αποδειχθεί ότι ήταν δωρεές της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, που έχει στην κατοχή του τους Παριζιάνους), τότε πρόκειται για έμμεση χρηματοδότηση και πλήρη καταστρατήγηση των κανόνων του Financial Fair Play.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά την υπόθεση, οι χορηγικές συμφωνίες της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν χαρακτηριστεί «υπέρογκα φουσκωμένες», κάτι που γεννά υποψίες πως πρόκειται για έμμεση οικονομική ένεση από την Qatar Sports Investments, προκειμένου να σουλουπωθούν τα οικονομικά δεδομένα του γαλλικού συλλόγου, που αν κριθεί ένοχος τότε αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ενός βαρύτατου προστίμου ή ακόμα και το ενδεχόμενο αποκλεισμού από το Champions League!

Διαβάστε επίσης