Αποκλεισμός 6 μηνών για ντόπινγκ στην Λάουρα Ζενγκ

Η Λάουρα Ζενγκ, κορυφαία αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και κάτοχος πέντε χρυσών μεταλλίων  στους Παναμερικανικούς Αγώνες, τιμωρήθηκε με απαγόρευση έξι μηνών από την Αμερικανική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (USADA).

Η Ζενγκ, η οποία εκπροσώπησε επίσης τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη διουρητική ουσία «ακεταζολαμίδη», σε εξέταση εκτός αγώνων στις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δήλωση του USADA.

Η Ζενγκ παρείχε αποδείξεις σε μια έρευνα της USADA ότι η απαγορευμένη ουσία προέρχεται από ένα φάρμακο για αντιμετώπιση επιπλοκών σε υψόμετρο, το οποίο είχε συνταγογραφηθεί στον γονέα της και της δόθηκε.

Η USADA δήλωσε ότι η 19χρονη γυμνάστρια πίστευε πως της δόθηκε ιβουπροφαίνη και επομένως δεν έπρεπε να υποβάλει αίτηση για εξαίρεση θεραπευτικής χρήσης.

Μαζί με τα πέντε χρυσά μετάλλια της από το 2015 στους Αγώνες του Τορόντο, η Ζενγκ κυριάρχησε επίσης στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στη Λίμα του Περού τον Σεπτέμβριο, σαρώνοντας με έξι χρυσά μετάλλια, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου.

Η ποινή της Ζενγκ άρχισε στις 18 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία συλλέχθηκε το θετικό δείγμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα