Αποκλεισμός ενός χρόνου στο Ρώσο νεοναζί από τους αγώνες της γυμναστικής

Ο Ρώσος νεοναζί αθλητής Iβάν Κούλιακ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού ενός έτους επειδή φορούσε το γράμμα “Z” που υποστηρίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Κατάρ τον Μάρτιο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, o 20χρονος, ο οποίος κέρδισε το χάλκινο στους παράλληλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Aπαράτους στη Ντόχα, επεδείκνυε το γράμμα καθώς στεκόταν στο βάθρο δίπλα στον Ουκρανό χρυσό Ολυμπιονίκη Ιλία Κοβτούμ.

Ο νεοναζί τερμάτισε τρίτος στον τελικό των παράλληλων δοκών, πίσω από τον Ουκρανό Κοβτούμ. Ο Ρώσος γυμναστής είχε κολλήσει το «Z» στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του, το οποίο είναι σύμβολο στα τανκς που συμμετείχαν στην εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το γράμμα «Z» ως αναγνωριστικό σύμβολο στα οχήματά τους στην Ουκρανία μετά την εισβολή, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Οι υποστηρικτές της εισβολής έχουν χρησιμοποιήσει επίσης το σήμα.

«Ο κ. Κούλιακ παραβίασε το καταστατικό της FIG, τον κώδικα πειθαρχίας της FIG, τον κώδικα δεοντολογίας της FIG, τον κώδικα συμπεριφοράς της FIG και τους τεχνικούς κανονισμούς της FIG όταν φόρεσε το γράμμα «Z» στην φόρμα του», ανέφερε το κυβερνών σώμα σε δήλωση . «Δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει σε καμία εκδήλωση ή διαγωνισμό που έχει εγκριθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής που διοργανώνεται από μια συνδεδεμένη ομοσπονδία-μέλος της FIG για ένα έτος από την ημερομηνία αυτής της απόφασης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα