ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Glam εγκαίνια με άρωμα Τέχνης!

Η «Α» βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Banksy, ή αλλιώς του σπουδαιότερου street artist της σύγχρονης εποχής

Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν πρόσφατα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου χτύπησαν πιο ζωντανά από ποτέ άλλοτε στη χώρα μας οι καρδιές όλων όσων αγνόησαν τις ψιχάλες της βροχής και έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης προς τιμήν του προβοκάτορα, ακτιβιστή και αιρετικού street artist όλων των εποχών. Εκεί βρέθηκε και η «Α», καταγράφοντας με τη δική της ματιά όλα όσα διαδραματίστηκαν.

Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί συνοψίζονται σε ένα όνομα: Banksy. Τα γκράφιτί του έχουν μεταμορφώσει τοίχους από την Παλαιστίνη έως τη Νέα Ορλεάνη, και τώρα ήρθε πλέον η στιγμή να γνωρίσει και το αθηναϊκό κοινό –και όχι μόνο– την ακριβή αναπαραγωγή των εμβληματικών έργων του και απόλυτη αναπαράσταση των σημείων στα οποία τα δημιούργησε στο παρελθόν.

Αρκετά ονόματα της ελληνικής σόουμπιζ αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής βρέθηκαν ανάμεσα σε εκείνους που θαύμασαν από κοντά ένα ευρύ δείγμα του έργου του πολέμιου του καπιταλισμού και του υπερκαταναλωτισμού. Κάποιοι από αυτούς ήταν η παρουσιάστρια Νάντια Μπουλέ, η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου, και ο πρώην βουλευτής Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο χώρος όπου έχει στηθεί η έκθεση γέμιζε ασφυκτικά.

Η έκθεση με τον ιδιαίτερο κόσμο του Banksy –η ταυτότητα του οποίου αποτελεί ένα επτασφράγιστο μυστικό– θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαρτίου και όλα τα κέρδη της θα  διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα