ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Όχι» της ΕΠΟ στην ολιστική – No GRexit, No money η UEFA…

Η ολιστική μελέτη είναι μια ωραία έκθεση ιδεών της UEFA και της FIFA, μία συρραφή απόψεων που έχουν αποκομίσει οι δυο υπερεθνικές συνομοσπονδίες από την εμπειρία τους με τις ομοσπονδίες των κρατών μελών τους. Η ολιστική τίποτα από αυτά που περιλαμβάνει δεν εμπεριέχεται στο καταστατικό της, έχει απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα κι εναπόκειται στις ομοσπονδίες τι θα υιοθετήσουν και τι θ’ απορρίψουν.

Σημαντικά σημεία της ολιστικής μελέτης, μάλιστα, δεν εφαρμόζονται καν σε άλλα κράτη-μέλη. Κατά συνέπεια, το πρώτο παραμύθι που διαρρέεται εντέχνως, ότι αν δεν ψηφιστεί, θα υπάρξουν κυρώσεις, θα γίνει GRexit. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση GRexit, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν παραβιάζεται το καταστατικό των FIFA/UEFA.

Δέσμευση από το συνυποσχετικό των Μητσοτάκη – Τσέφεριν και του Γεραπετρίτη με τον Κλαρκ τον Φεβρουάριο του 2020 στην ουσία δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο σύνολο… προθέσεων εκατέρωθεν και τίποτα περισσότερο, στη λογική «εμείς θα σας στείλουμε μια έκθεση κι εσείς κοιτάξτε π;vς θα την αξιοποιήσετε».

Από την άλλη μεριά, σε καμία περίπτωση οι Ενώσεις δεν είναι διατεθειμένες να χάσουν τα οφίτσιά τους. Γι’ αυτό, λοιπόν, αύριο Παρασκευή, η ολιστική μελέτη, εκτός θεαματικού απροόπτου,  θ’ απορριφθεί ίσως και στο σύνολό της από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ποιος είναι ο μόνος τρόπος πίεσης που έχει η UEFA; Το οικονομικό κομμάτι. Ήδη, θα έπρεπε να έχει αποδώσει –από τον Ιούλιο του 2020(!!!)– στην ΕΠΟ τα 3 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Nations League. Δεν το έκανε μέχρι σήμερα, ασκώντας πίεση στην ΕΠΟ.

Κι εδώ, παρατηρείται ένα (γιατί υπάρχουν κι άλλα) αρνητικά δεδομένα για τον πρόεδρο Ζαγοράκη. Αντί να καβαλήσει το αεροπλάνο και να μπουκάρει στα γραφεία της UEFA και να πιάσει κατά μέρος τον Τσέφεριν, «μάγκα, φέρε τα λεφτά, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τα παρακρατείς, γιατί θα γίνει της… πουτ@ν@ς», κάνει την πάπια. Γιατί;

Διότι ο Θοδωράκης δεν θα το κάνει αυτό, γιατί, πρώτον, δεν θέλει να βρεθεί εκτός γραμμής της κυβέρνησης που υπέγραψε την ολιστική. Δεύτερον, να μη σιγοντάρει κάποιους μεγαλοπαράγοντες της Super League1 να ξεφύγουν από τον «κλοιό» των βλαχοπρόεδρων που τον ψήφισαν για πρόεδρο της ΕΠΟ. Τρίτον, να μην εκτεθεί σ’ όλους εκείνους που λέει μόνο «ΝΑΙ» όταν τον επισκέπτονται στο γραφείο του ή του τηλεφωνούν.

Διότι ο Ζαγόρ ναι μεν θα μείνει στην ιστορία σαν ο μεγάλος αρχηγός του 2004 που κράτησε στα χέρια του την κούπα, αλλά και σαν ο πρόεδρος που λέει «ΝΑΙ» σε όλους και σε όλα.

«ΝΑΙ» στον Γεραπετρίτη,

«ΝΑΙ» στον Αυγενάκη,

«ΝΑΙ» στον Αλαφούζο,

«ΝΑΙ» στον Μαρινάκη,

«ΝΑΙ» στον Μπουτσικάρη,

«ΝΑΙ» και στον Κομπότη,

«ΝΑΙ» στις Ενώσεις.

Εκστασιασμένοι ήταν οι βλαχοπρόεδροι που τον άκουγαν στη γενική συνέλευση της 25ης Ιουνίου 2021 να λέει «είμαι μαζί σας», «είμαστε μια γροθιά» κ.λπ. Τα ίδια, δηλαδή, που έλεγε και στους άλλους παραπάνω.

Τώρα όμως έφτασε η ώρα να μάθουμε αν ο Ζαγόρ όντως είναι «μια γροθιά» με τις Ενώσεις, ή έχει επιλέξει από τα πέντε δάχτυλα της γροθιάς του να τους δώσει μόνο το «μεσαίο» δάχτυλο… δηλαδή, το μακρύτερο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα