Απώλεια δεδηλωμένης -πολιτικά και ηθικά- για την κυβέρνηση

Κ. Καραγκούνης: Δεν είναι θέμα αριθμών αλλά ουσιαστικό δημοκρατικό θεσμικό ζήτημα

Με την άποψη αρκετών ότι η σημερινή –μονοκομματική πλέον, μετά από  την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ.– δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη ούτε σε πολιτικό ούτε σε ηθικό επίπεδο συντάσσεται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. και αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος σε θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Καραγκούνης εξήγησε ότι η ύπαρξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν είναι θέμα αριθμών αλλά ένα πολύ ουσιαστικό δημοκρατικό θεσμικό ζήτημα και αναρωτήθηκε:

«Τώρα αυτή τη στιγμή η δεδηλωμένη πού στηρίζεται; Στον κ. Δανέλλη, στην κ. Παπακώστα, στην κ. Κουντουρά, σε αυτό το μείγμα βουλευτών που πηγαίνουν κι έρχονται;. Παρουσιάζεται αυτή η πολύ φαιδρή εικόνα για τον κοινοβουλευτισμό μας και τη Δημοκρατία, που έχει επικρατήσει να λέγεται αυτή η εικόνα της γκαζόζας, του χαλασμένου αυτοκινήτου, των απειλών, των εκβιασμών, των βουλευτών που πάνε κι έρχονται, των θεσμικών εκτροπών με αυτά που γίνονται τώρα με τον Κανονισμό της Βουλής και αυτό το τερτίπι που προσπαθεί ο κ. Βούτσης να βρει άκρη, προκειμένου να ικανοποιήσει τον κ. Καμμένο.

Όλα αυτά δεν είχαν ξαναγίνει στο πολιτικό μας σύστημα, είναι πραγματικά καινοφανή, έχω την αίσθηση, όμως, ότι σύντομα όλη αυτή η ιστορία θα τελειώσει, θα είναι παρελθόν, οι πολιτικές εξελίξεις είναι μπροστά μας».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε, εξάλλου, στη δήλωση Δραγασάκη αναφορικά με το ενδεχόμενο να απαιτηθούν εκ νέου κεφάλαια για τη στήριξη των τραπεζών, χαρακτηρίζοντάς την πολύ ατυχή.

«Είναι κάτι το οποίο απευχόμαστε όλοι μετά από τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις, να συζητάμε πάλι ότι οι Έλληνες, όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη» είπε ο Κ. καραγκούνης και συνέχισε:

«Αυτή η ομολογία δεν κάνει καλό ούτε στο τραπεζικό σύστημα, αλλά δείχνει και την αποτυχία τους, γιατί η κυβέρνηση είναι που χειρίζεται το ζήτημα και η κυβέρνηση είναι που πρέπει να λύνει το θέμα, η εκάστοτε κυβέρνηση […] Ο κ.Δραγασάκης παραδέχεται, ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής, την οποία έχουν ασκήσει κι έχουμε φτάσει το πρόβλημα στο οποίο έχουμε φτάσει».

Σχολιάζοντας, τέλος, την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, ο «γαλάζιος» τομεάρχης Δικαιοσύνης δήλωσε άγνοια για το τι θέλει να πετύχει διπλωματικά η κυβέρνηση και ποιος είναι ο σκοπός αυτού του ταξιδιού, όταν –όπως είπε– υπάρχουν πολύ μεγάλα εκκρεμή ζητήματα με τους γείτονες (βλ. κυπριακή ΑΟΖ, Αιγαίο, Τούρκοι αξιωματικοί).

Θύμισε μάλιστα δεικτικά: «Τελευταία φορά που ήλθε ο κ. Ερντογάν εδώ στην Ελλάδα, μόνο που δε ζήτησε την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε μια απίστευτα εχθρική και προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα…».

 

Διαβάστε επίσης