Απολογία Καρχιμάκη για τις υποκλοπές

Ανοίγει πάλι η Δικαιοσύνη τον φάκελο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο οποίος έχει συνενωθεί με τη δικογραφία για το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή, καθώς ο γ’ τακτικός ανακριτής, Δημήτρης Φούσκας, που διενεργεί την έρευνα έχει στα χέρια του συνταρακτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής Φούσκας έχει καλέσει σε απολογία για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη. Να θυμίσουμε, πως για την ίδια υπόθεση έχει ήδη απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερη μία υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία φέρεται να είναι η φυσική αυτουργός της πράξης. Η δίωξη στηρίζεται σε αναφορά που έχει συντάξει άλλος υπάλληλος της ΕΥΠ και στην οποία σημειώνεται πως η γυναίκα που απολογήθηκε -και αρνήθηκε τις κατηγορίες- τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη.

Σε οτι αφορά το σκέλος των υποκλοπών σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει στα χέρια του κατάθεση προσώπου, το οποίο έχει κατονομάσει έναν αλλοδαπό ο οποίος φέρεται να είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση και περιλαμβάνεται στον κύκλο των υπόπτων. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα αναζητείται (αν είναι ακόμα στην Ελλάδα και τα στοιχεία της ταυτότητας του).

Επίσης, ο ανακριτής έχει προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας συνομιλούν ακόμα για το θέμα των υποκλοπών του 2005. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία θα αξιολογηθούν, ενώ υπάρχει η πρόθεση να σταλεί νέο αίτημα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ για τα καρτικινητά – σκιές που εμπλέκονται στην υπόθεση συμπεριλαμβάνοντας τα νέα στοιχεία. Να θυμίσουμε, πως το προηγούμενο αίτημα δεν έχει απαντηθεί.

Διαβάστε επίσης