«Απομονώστε τον Εμπολα, όχι τις χώρες της Αφρικής»

Κάλεσμα προκειμένου να η στιγματίσει την Αφρική στο σύνολό της η κινητοποίηση κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Εμπολα, απεύθυνε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Πρέπει να επιδείξουμε εξαιρετική σύνεση για να μην τρομοκρατήσουμε τον πλανήτη σε ό,τι αφορά την Αφρική στο σύνολό της», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Λαγκάρντ. Να σημειώσουμε, πως η επιδημία του ιού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 4.000 ανθρώπων, είναι προς το παρόν περιορισμένη σε τρεις χώρες, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.

«Αυτές οι τρεις χώρες έχουν πληγεί πολύ και προσπαθούμε να τις βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι άμεση ανάγκη να σταματήσουμε και να περιορίσουμε» την επιδημία, επεσήμανε η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ, προσθέτοντας όμως ότι δεν έχει πληγεί όλη η Αφρική.

Τέλος, σε μία ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, η Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε να αρθεί η απομόνωση των τριών αφρικανικών κρατών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, φορώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μια κονκάρδα που έγραφε: «Απομονώστε τον Εμπολα, όχι τις χώρες».

Διαβάστε επίσης