Απών από το δικαστήριο ο ψευτογιατρός – Τι είπαν τα θύματα του

Ασθένεια δήλωσε ο «Dr Kontos», και δεν εμφανίστηκε σήμερα στο ακροατήριο, με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του, ο οποίος κατηγορείται για12 ανθρωποκτονίες και  14 απόπειρες σε βάρος βαριά νοσούντων.

Με την έναρξη της διαδικασίας τέθηκε θέμα για αλλαγή της αίθουσας που είναι ασφυκτικά γεμάτη, ενώ παρών στο δικαστήριο είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, προκειμένου να ζητήσει επίσημα τη μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο.

Παρόντες στην αίθουσα είναι συγγενείς θανόντων που εμπιστεύθηκαν τις «θεραπείες» του δήθεν διακεκριμένου ογκολόγου, αλλά και θύματά του που γλύτωσαν τον θάνατο με σοβαρότατες βλάβες.

Σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους, καρκινοπαθής-θύμα της δράσης του «Dr Kontou» ανέφερε: «Τον γνώρισα μέσω μίας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μία ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17.000, του είχα δώσει τις 6.000 και άλλες 2.000 για έξοδα».

«Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15.000, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε τον γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…», δήλωσε ο γιος ενός θύματος.

Ο συνήγορος των δύο οικογενειών που έχασαν τα ανήλικα παιδιά τους από τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες του 48χρονου, Δημήτρης Κουσιουρής τόνισε ότι «οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Στέλιος Σούρλας, σημείωσε πως «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα