Αποπνικτική ατμόσφαιρα με ζέστη και σκόνη: Πάνω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική

Από σήμερα το βράδυ, αλλά και από αύριο, το βασανιστικό φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τη χώρα

Δύο ημέρες υπομονή θα πρέπει να κάνει η χώρα για να μπορέσει τελικά να ξεφύγει από το σύννεφο της αφρικανικής σκόνης που την έχει σκεπάσει εδώ και μέρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αν και σήμερα θα είναι μία ακόμα δύσκολη ημέρα με υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης σκόνης, από το βράδυ, αλλά και από αύριο το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τη χώρα.

Σήμερα πάντως θα είναι και μία από τις πιο ζεστές ημέρες καθώς σε πολλά σημεία της χώρας το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς με την Κρήτη να είναι πρωταθλήτρια καθώς αναμένεται τοπικά η θερμοκρασία να φτάσει ακόμα και τους 35 βαθμούς. Στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται 33άρια, ενώ στην Αττική θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για υπομονή μέχρι την Τετάρτη, καθώς τότε θα ξεκινήσει να απομακρύνεται η σκόνη. Την Πέμπτη θα είναι η καθαρή ημέρα.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από την ΕΡΤ τόνισε πως πράγματι έρχονται πιο καθαρές ημέρες, αλλά θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή. «Στην Αθήνα θα έρθει σκόνη σήμερα, αλλά από τα ξημερώματα σιγά σιγά θα αρχίσει να απομακρύνεται. Το θερμόμετρο θα είναι πάνω από 30 και στη δυτική Ελλάδα 33. Στην Κρήτη μπορεί και 35. Στην Αττική θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα