![](https://www.iapopsi.gr/wp-content/uploads/2024/11/rosia-polemos-750x430.jpg)
Απορίες και ερωτήματα προς ΝΑΤΟ-Ε.Ε. για την κλιμάκωση – Διέρρευσε γερμανικό «επιχειρησιακό σχέδιο» πολέμου με τη Ρωσία
H Γερμανία, στα πλαίσια προετοιμασίας για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας με τη Ρωσία ανέπτυξε ένα «επιχειρησιακό σχέδιο» 1.000 σελίδων, το περιεχόμενο του οποίου διέρρευσε στα γερμανικά Μέσα.
Ένα έγγραφο 1.000 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς πώς θα αντιδρούσε η Γερμανία σε έναν πόλεμο που θα ξεσπούσε με τη Ρωσία διέρρευσε από τοπικά μέσα ενημέρωσης, που αυξάνει τις ανησυχίες για το τι κρύβουν στο μυαλό τους οι μεγάλες δυνώμεις. Ποιος αλήθεια πόλεμος άρχισε και τέλειωσε σύντομα και με βάση τους σχεδιασμούς επί χάρτου; Ένας πόλεμος με τη Ρωσία, μια μεγάλη πυρηνική δύναμη, δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση -ούτε καν οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη δεν ευοδόθηκαν στο βαθμό που ήθελε ο Νετανιάχου, ούτε με την ταχύτητα που ήθελε.
Ποιος θα τολμήσει να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου;
Το ότι ενδέχεται να καθίσουν στο τραπέζι ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ όταν αναλάβει την προεδρία, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αν έχει ήδη υπάρξει έκρηξη πολέμου.
Οι προετοιμασίες της Γερμανίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο έγγραφο, με την ονομασία Operations Plan Germany, απαριθμούνται βασικά εμπορικά κτήρια και υποδομές που θα πρέπει να προστατεύονται από τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Παράλληλα, δίνει στις τοπικές επιχειρήσεις συμβουλές για το πώς να ανταποκριθούν στον πόλεμο – συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας αντικατάστασης προσωπικού σε περίπτωση που μετανάστες εργάτες εγκαταλείψουν τη Γερμανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχει επίσης συμβουλές για την αφύπνιση των τοπικών κοινοτήτων σχετικά με την επιτήρηση με drone, τις κυβερνοεπιθέσεις και άλλες μορφές κατασκοπείας.
Περιγράφει ακόμα λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία θα διαχειριζόταν υλικοτεχνικά τη φιλοξενία δεκάδων χιλιάδων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ εάν αυτό απαιτηθεί.
Σολτς: Τρομερή κλιμάκωση η εκτόξευση του πυραύλου
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επεσήμανε πως η εκτόξευση του υπερηχητικού βαλλιστικού πύραυλου από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας συνιστά «τρομερή κλιμάκωση» στη σύγκρουση, αλλά ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε της επιλογής του για «σύνεση» στη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο.
«Δεν θέλουμε να παράσχουμε στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ ικανούς να διεισδύουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος», επανέλαβε ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι κατά την άποψή του «η σύνεση και μια ξεκάθαρη υποστήριξη προς την Ουκρανία συμβαδίζουν».