Απόρθητο… νεοδημοκρατικό φρούριο η Βουλή των Ελλήνων

Πρωτιά της Ν.Δ. κατέγραψαν οι εκλογές του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη.

Ο γαλάζιος συνδυασμός Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής, πήρε 658 ψήφους και κέρδισε 5 έδρες. Ο συνδυασμός με «πράσινο» χρώμα, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία, πήρε 254 ψήφους και 2 έδρες, ενώ ο συνδυασμός με… χρώμα ΣΥΡΙΖΑ, πήρε 144 ψήφους και δεν λαμβάνει έδρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου και επικεφαλής της Ενιαίας Κίνησης Υπαλλήλων Γιάννης Σιαμπάνης απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι για έβδομη θητεία και νέος πρόεδρος καθώς σάρωσε λαμβάνοντας πάνω από 400 ψήφους.

Πάντως, στις αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων που γίνονται από υπαλλήλους, σημειώνεται ότι ο συνδυασμός που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί για αύξηση των ψήφων, είδε μείωση, καθώς από τις 251 ψήφους που είχε λάβει την προηγούμενη φορά, τώρα έλαβε μόλις 144.

Στην προηγούμενη πάντως εκλογική αναμέτρηση ο «γαλάζιος» και ο «πράσινος» συνδυασμός είχαν συνασπιστεί και είχαν λάβει 740 ψήφους ενώ τώρα αθροιστικά έλαβαν 882 ψήφους.

Στο φόντο… της πολιτικής συζήτησης για αύξηση των προσλήψεων επί ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, η μια πλευρά υποστήριζε ότι οι 144 μόνο ψήφοι που έλαβε ο συνδυασμός που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει όλη την επιχειρηματολογία που έχει αναπτυχθεί.

Ο αντίλογος όμως που αναπτύσσεται είναι ότι οι προσλήψεις έχουν γίνει, είναι όλες με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ, που αυτοί οι εργαζόμενοι δεν εγγράφονται στον Σύλλογο (πλην 59 που έχουν πενταετίες) άρα δεν ψηφίζουν.

Όπως και από τους πρόσφατα μεταταχθέντες υπαλλήλους από υπουργεία και φορείς στη Βουλή, ψήφισαν μόνο αυτοί που ήταν στο πρώτο ΦΕΚ που εκδόθηκε καθώς για τους υπόλοιπους η διαδικασία μονιμοποίησής τους στην Βουλή πάγωσε με εντολή πρωθυπουργού και δεν μπορούσαν να εγγραφούν στο σύλλογο των υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης