«Αποταμίευση»… ήλιου με το Protergia Sun Save

Με την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος, απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες κάθε σπιτιού ή μικρής επιχείρησης οι καταναλωτές μπορούν όχι μόνο να παράγουν αλλά και να αποθηκεύουν την περισσευούμενη παραγόμενη ενέργεια, ώστε να τη χρησιμοποιούν σε περιόδους αιχμής

Σε εποχές ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας όπου η κλιματική αλλαγή αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση περί αναζήτησης καθαρών μορφών ενέργειας, στην MYTILINEOS βγάζουν από την προϊοντική φαρέτρα τους υπηρεσίες, προγράμματα και εργαλεία πιο φιλικά και «πράσινα», ειδικά σχεδιασμένα για τον καταναλωτή του σήμερα.

Με βραχίονα την Protergia, τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της MYTILINEOS, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα λανσάρει εδώ και μερικές ημέρες την καινούργια υπηρεσία Protergia Sun Save.

Στόχος του Protergia Sun Save είναι αυτό που περιγράφει η ονομασία του. Δηλαδή η αξιοποίηση του ήλιου και η «αποταμίευση» της ενέργειάς του ώστε ο χρήστης να μπορεί να απολαμβάνει μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία χωρίς να αδειάζει το πορτοφόλι του.

Από την παραγωγή στην αποθήκευση και τη διαχείριση της ενέργειας

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι της Protergia, το πρώτο βήμα, αυτό της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, ξεκινά με την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος, απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες κάθε σπιτιού ή μικρής επιχείρησης. Εν συνεχεία, ο χρήστης της υπηρεσίας Protergia Sun Save μπορεί να αποθηκεύσει την περισσευούμενη παραγόμενη ενέργεια και να τη χρησιμοποιήσει σε περιόδους αιχμής, αποφεύγοντας τη χρήση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει περισσότερη οικονομία αλλά και κάτι ακόμη: ηλεκτροδοτική επάρκεια του νοικοκυριού ή της επιχείρησης ακόμη και στις περιπτώσεις διακοπής της παροχής ρεύματος είτε αυτή είναι προγραμματισμένη είτε έκτακτα προκαλούμενη από καιρικά φαινόμενα. Έτσι ο καταναλωτής που έχει επιλέξει το Protergia Sun Save θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει τις βασικές ενεργειακές ανάγκες του για αρκετές ώρες.

Τελευταίο αλλά όχι έλασσον «προνόμιο» του Protergia Sun Save είναι ότι μέσω των συστημάτων παραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας οι καταναλωτές μπορούν να μετατρέψουν την κατοικία τους σε μία «έξυπνη» και πιο ενεργειακά αυτόνομη μονάδα. Συγκεκριμένα, με μία ειδική εφαρμογή στο κινητό ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο χρήστης του Protergia Sun Save ελέγχει την ενέργεια που παράγεται, βλέπει πως εξοικονομεί χρήματα στο λογαριασμό του και παράλληλα, μειώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ακινήτου του αφού η «πράσινη» ενέργεια που αποθηκεύεται αξιοποιείται στο σύνολό της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα