Αψιμαχίες χωρίς λόγο και αιτία…

Ενώ όλα ήταν ήρεμα στον ΟΦΗ και η χρονιά ολοκληρώθηκε χωρίς… παρατράγουδα με την εξασφάλιση της παραμονής στη Super League, από το… πουθενά τείνει να ξεσπάσει κόντρα στο εσωτερικό των «μελανόλευκων». Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η δήλωση του Νίκου Μαχλά στο «ΦΩΣ», με τον πρώην πρόεδρο των Κρητικών να ζητάει πλήρη διαφάνεια στη λειτουργία της ΠΑΕ, πετώντας έτσι «σπόντα» προς τον Μάνθο Πουλινάκη για τα πεπραγμένα του. Χαρακτηριστικά ο Μαχλάς ανέφερε πως θέλει ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., που έβαλαν χρήματα κι υπογραφές, απαιτούν πλήρη διαφάνεια σημειώνοντας πως «ο ΟΦΗ δεν είναι τσιφλίκι κανενός».

Τα λεγόμενα του Μαχλά προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του νυν προέδρου του ΟΦΗ, ο οποίος με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας έδωσε την απάντησή του. Εδώ και αρκετές ημέρες ορισμένα ΜΜΕ όπως η «Sportday» έκαναν λόγο περί επικείμενης ανατροπής του Πουλινάκη, με πρώτο υποψήφιο για την προεδρία του ΟΦΗ τον Νίκο Μαχλά. Ο νυν πρόεδρος των «μελανόλευκων» μέχρι τώρα δεν είχε δώσει σημασία σε αυτά, ώσπου το πρωί της Τετάρτης ο Μαχλάς έκανε αυτή τη δήλωση και ο Πουλινάκης δεν άφησε το «γάντι» να πέσει κάτω.

Πουλινάκης: «Ο ΟΦΗ μόνο ενωμένος θα βρει γρηγορότερα τον δρόμο του»

Στη γραπτή δήλωσή του, με την οποία απάντησε στις δηλώσεις του Νίκου Μαχλά, ο Μάνθος Πουλινάκης –μεταξύ άλλων– τονίζει πως η τοποθέτηση του προκατόχου του περί διαφάνειας τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, ενώ σημείωσε πως αν κριθεί απαραίτητο θα προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του θητείας.

Αναλυτικά, στη γραπτή του δήλωση ο Μάνθος Πουλινάκης αναφέρει: «Την περασμένη εβδομάδα στον απολογισμό που έκανα ως πρόεδρος της ΠΑΕ, ιδιαίτερο σημείο αποτέλεσαν τα οικονομικά δεδομένα για την περίοδο 2012-13 και κυρίως η διαχείρισή τους. Αναλυτικά πληροφόρησα όλους τους φορείς (μετόχους, φιλάθλους κ.λπ.) για την εξόφληση ή διευθέτηση όλων όσων είχαν οικονομικές δοσοληψίες με την ΠΑΕ, κυρίως λόγω εκκρεμοτήτων των περασμένων ετών. Κατά συνέπεια, οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά περί διαφάνειας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, αφού εγώ έκανα πράξη την ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν θυμάμαι να είχε συμβεί. Μάλιστα, για την ενημέρωση των χιλιάδων φιλάθλων, που κάθε Κυριακή μας στηρίζουν με το υστέρημά τους, όποιος επιθυμεί μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ταυτόχρονα αν χρειαστεί ή ζητηθεί από μετόχους, είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω σε διαχειριστικό έλεγχο από ανεξάρτητο λογιστικό φορέα, για τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της δικής μου θητείας που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο. Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά δεν αφορούν τη σημερινή διοίκηση, η οποία αν και ανέλαβε ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, ουδέποτε προέβη σε κρίσεις για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων. Τελειώνοντας θα ήθελα να επαναλάβω ότι ο ΟΦΗ μόνο ενωμένος θα βρει γρηγορότερα τον δρόμο του και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούμαστε όλοι μας».

Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαμάχη που ξέσπασε θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι δεν υπήρχε λόγος να δημιουργηθεί αυτή η ψυχρότητα ανάμεσα στους δύο άνδρες. Ο Νίκος Μαχλάς πρόσφερε στον ΟΦΗ, αλλά και ο Μάνθος Πουλινάκης έχει βάλει την ομάδα στον δρόμο της εξυγίανσης. Και σε κάθε περίπτωση δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος για να επέλθει ρήξη στις σχέσεις τους. Και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το καλό του ΟΦΗ και ενδεχομένως με μια συζήτηση να μπορέσουν να λύσουν όποια διαφωνία έχουν. Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να προχωρήσουν ενωμένοι και να προσέξουν ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από τρίτους…

Μ.Π.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα