Αρχηγός ανθρωπιστικής αποστολής στην Αφρική διεθνής Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Ωραίο νέο για τον ελληνικό αθλητισμό από κοινωνικής πλευράς. Η πασαδόρος Αθηνά Παπαφωτίου της Μιλούζ θα ηγηθεί αποστολής, που θα μεταφέρει υλικά σε 216 παιδιά σε χωριό της Ζανζιβάρης.

Η καλύτερη αθλήτρια του γαλλικού πρωταθλήματος βόλεϊ με την ομάδα της Μιλούζ αρχίζει προετοιμασία με την Εθνική βόλεϊ γυναικών για το Ευρωπαϊκό Λιγκ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, όμως τη μεγάλη πρόκληση της ζωής της θα τη ζήσει το καλοκαίρι στο ταξίδι για τη Ζανζιβάρη της Τανζανίας.

Μαζί με την Αμερικανίδα Κάρλι Σνάιντερ που είναι και συμπαίκτρια της στη Μιλούζ, θα ταξιδέψουν στη φτωχή χώρα της ανατολικής Αφρικής για να στηρίξουν εθελοντικά σχολείο σε απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, το οποίο φιλοξενεί 216 παιδιά.

«Είναι μία πρωτοβουλία δικιά μου και της συμπαίκτριας μου στη Μιλούζ, Κάρλι Σνάιντερ και σκοπός μας είναι να προσφέρουμε σε παιδιά που δεν έχουν τους πόρους και τις ευκαιρίες, που είχαμε την τύχη να έχουμε εμείς μεγαλώνοντας. Κυρίως θέλουμε να τους προσφέρουμε λίγο χαρά και αγάπη. Ο καθένας όμως μπορεί να συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί. Με ρούχα, αθλητικό εξοπλισμό, σχολικά εγχειρίδια, βιβλία τα οποία θα βοηθήσουν αυτά τα παιδιά για ένα καλύτερο μέλλον. Στο συγκεκριμένο σχολείο που θα πάμε, είναι το μοναδικό στην Ζανζιβάρη χωρίς σχολικά δίδακτρα, με ελάχιστους πόρους», δήλωσε στο «Εθνοσπόρ» η 30χρονη πασαδόρος.

Διαβάστε επίσης