Αρχηγός της Πυροσβεστικής: Ποτέ τέτοια φωτιά δεν έσβησε σε τρεις ημέρες

Μια όχι και τόσο αισιόδοξη εκτίμηση έκανε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας φυσικά με την μεγάλη πείρα του στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κοκολούρης ανέφερε ότι μια τετοια μεγαλη πυρκαγια με τέτοιο αναγλυφο σε τετοιες συνθηκες δυστυχως ποτέ δεν έχει σβηστεί σε τρείς μέρες το πρωτο μελημα είναι να οριοθετηθεί .

Όπως είπε, τα εναέρια μέσα θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, καθώς δεν πρέπει αυτή να προχωρήσει και να περάσει προς τα Μέγαρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, λίγα λεπτά μετά τις έξι το πρωί στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ρίχτηκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα έτσι ώστε να περιοριστούν τα διάσπαρτα μέτωπα τα οποία έκαιγαν όλη τη νύχτα με τους σχεδόν 300 πυροσβέστες να τα βάζουν με φλόγες που ξεπερνούν τα 20 μέτρα και ριπές ανέμου που φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Όλο το βράδυ εκκενώνονταν και άλλοι οικισμοί ενώ αυτό που λένε όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές είναι ότι την ώρα που πιστεύουν ότι η φωτιά είναι σε ύφεση ξαφνικά αναζωπυρώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα μεσάνυχτα ένας πυροσβέστης ένιωσε δύσπνοια από τις αναθυμιάσεις, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

O Αρχηγός της Πυροσβεστικής μίλησε και στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για την μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε Κορινθία και Αττική.

Όπως σημείωσε ο κ. Κολοκούρης, «το πιο δύσκολο σημείο που εστιάζουμε και όλες οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στην περιοχή Χάνι», ενώ όπως σημείωσε «η φωτιά έχει «πέσει» σε μια χαράδρα και προσπαθούμε να την περιορίσουμε, με την βοήθεια των εναέριων μέσων που θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, που εξασφαλίζουν και την ψυχολογική στήριξη στον πυροσβέστη να φοβάται λιγότερο για να κάνει αυτό που ξέρει, όταν η φωτιά γίνεται πιο επιθετική».

«Πιστεύω ότι με αυτήν την μεγάλη προσπάθεια όλων μας έχουμε σταδιακή καλυτέρευση των σταδίων και αν προσέξετε από το Αλεποχώρι η περιοχή έχει «καθαρίσει» από καπνούς», είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, εκφράζοντας αισιοδοξία για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη

Σε ότι αφορά την εκκένωση περιοχών, ο κ. Κολοκούρης είπε ότι βασικός στόχος είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές είτε από την φωτιά είτε από τους καπνούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα