Άρχισαν οι ανακρίσεις για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα άρχισε να ερευνά από σήμερα το γραφείο της εισαγγελίας της Αργεντινής.

Στην πρώτη σειρά των ανακρίσεων είναι οι επτά νοσηλευτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τον «εγκατέλειψαν» σε αργό θάνατο. Και οι επτά κινδυνεύουν με παραπομπή σε δίκη, καθώς η εισαγγελία του Σαν Ισίντρο, που βρίσκεται στα προάστια του Μπουένος Άϊρες εξετάζει το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δικαστικές πηγές, η εισαγγελία θεωρεί πως ο θάνατος του «Ντιεγκίτο» στις 25 Νοεμβρίου 2020 είναι αποτέλεσμα «κακής επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, η οποία προκάλεσε την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του».

Ο πρώτος ο οποίος θα ανακριθεί είναι ο νοσοκόμος Αλμιρόν. Στην συνέχεια θα πάρουν σειρά μία νοσοκόμα, ο συντονιστής των νοσοκόμων, ο ιατρικός συντονιστής της νοσηλείας του Μαραντόνα στο σπίτι του, ο ψυχολόγος, αλλά και ο ψυχίατρος που κατηγορείται για το ότι δεν διασφάλισε την «σωστή χορήγηση των φαρμάκων και των ψυχοτρόπων φαρμάκων», τα οποία είχαν συνταγογραφηθεί για τον εκλιπόντα.

Ο 39χρονος Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος ήταν ο προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα είναι αυτός, που θα περάσει τελευταίος στις 28 Ιουνίου την διαδικασία της ανάκρισης. Οι δύο κόρες του Μαραντόνα η 32χρονη Τζιανίνα, αλλά και η 25χρονη Τζιάνα, λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα τους επεσήμαναν  δημόσια, την ευθύνη των υπόπτων για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.

Έπειτα από την ανάκριση, ο εισαγγελέας θα προχωρήσει σε προώθηση της υπόθεσης στον ανακριτή, μαζί με την σύστασή του για συνέχιση ή περάτωση της έρευνας. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως εάν οι κατηγορούμενοι προσαχθούν ενώπιον του δικαστηρίου, σε δίκη η οποία μπορεί να διαρκέσει μήνες ακόμα και χρόνια, τότε αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8 μέχρι 25 χρόνια.

«Πιθανότατα θα προσαχθούν σε δίκη, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αντίθετο» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανώνυμη δικαστική πηγή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Ο Μαραντόνα που υπέφερε από νεφρικά, ηπατικά και καρδιακά προβλήματα πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου του 2020 σε ηλικία 60 ετών, λίγες εβδομάδες αφότου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον εγκέφαλο για την αντιμετώπιση θρόμβου.

Σε έκθεση εμπειρογνωμόνων, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Μαΐου καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως ο «Ντιεγκίτο» είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό θάνατο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα