Άρχισαν τα όργανα για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: “Τον πρωθυπουργό, δεν τον εκλέγει ο κ. Ανδρουλάκης”

«Τον πρωθυπουργό, τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης», απαντά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το «σήμα» του ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μετεκλογικά κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα

Αφορμή της σημερινής κόντρας ήταν η συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του κ. Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος επαναλαμβάνει τη «γραμμή» της Χαριλάου Τρικούπη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν αποδεχόμαστε ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού», όπως είπε στα «Παραπολιτικά».

Με σχόλιό τους στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ότι:

«Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για δείγμα αλαζονείας καθώς τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ.Ανδρουλάκης».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, που με σχόλιό της επίσης κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι απαξιώνει τις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική και σκοπεύει να τις αξιοποιήσει ως «βατήρα».

«Ας είναι προσεκτικότερο το κόμμα της ΝΔ όταν απευθύνει χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας», υπογραμμίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμμένοντας στη θέση του:

«Τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών δεν γράφονται ερήμην των ψηφοφόρων. Προς τι λοιπόν η αγωνία; Αν οι πολίτες θεωρούν επιτυχημένους τους κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα, θα τους ψηφίσουν. Αν όμως τους κλείσουν την πόρτα, δεν θα μπουν από το παράθυρο.

Το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής ζητά από τους πολίτες τη δύναμη να προωθήσει τις προτάσεις του και το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα ως ισχυρή πολιτική δύναμη που θα θέσει στο περιθώριο τις τοξικές και στείρες συγκρούσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να λύνουν τα προβλήματα, συσσωρεύουν νέα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα