Άρχισαν τα όργανα στη Βουλή, αυτή τη φορά μεταξύ Σταϊκούρα – Τσακαλώτου

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών το λόγο πήρε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πεδίο των εταιριών διαχείρισης κόκκινων δανείων αλλά και των τραπεζών

Σε αλληλοκατηγορίες επιδόθηκαν στη Βουλή, ο υπουργός των Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών το λόγο πήρε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πεδίο των εταιριών διαχείρισης κόκκινων δανείων αλλά και των τραπεζών.

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο κ. Σταϊκούρας, υπενθύμισε στο Σώμα πως το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο εισήχθη στη χώρα μας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχα δει την ανάρτησή σας και είπα να δω τι περίεργα λέτε για τις μομφές με τη παραπληροφόρηση. Θυμίζουμε ότι δομές για τιτλοφόρηση απαιτήσεων στη χωρά μας προβλέπονται από 2003. Δεν τον φέρατε εσείς το νόμο αυτό υποθέτω είχατε 4 χρόνια να τον αλλάξετε αλλά δεν προλάβατε. Το ισχύον πλαίσιο για εταιρίες αυτές εισήχθη το 2015. Εσείς το ψηφίσατε (…) και ασκείτε κριτική από εδώ; Αν ψάχνατε καλύτερα θα διαπιστώνατε ότι το τμήμα τιτλοποιήσεων εγκρίθηκε το Νοέμβριο 2018 από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και απάντησε στον κ. Σταϊκούρα.

Τσακαλώτος: «Γιατί είναι χειρότερο να έχει κάνει κανείς συμβιβασμούς επί μνημονίου και να κάνετε μόνοι σας πράγματα όταν δεν είστε σε μνημόνιο;».
Σταϊκούρας: «Δεν ξέρω πώς κ. Τσακαλώτε, δεν καταλαβαίνω πως συνδυάζεται η λέξη συμβιβασμός με μια παράγραφο τόσο ευνοϊκή για τα funds»
Τσακαλώτος: «Αν δε το βάζατε στα πόδια δεν θα κάναμε τέτοιους συμβιβασμούς, δεν τελειώσατε την πέμπτη αξιολόγηση…» .

Στο σημείο εκείνο ο υπουργός χαρακτήρισε τον κ. Τσακαλώτο συμβιβασμένο προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Σταϊκούρας: «Ο συμβιβασμένος κ. Τσακαλώτος, ενδιαφέρουσα λέξη, ισχυρίζεται σήμερα, ότι ο νόμος του 2015 ήταν προϊόν συμβιβασμού, άσχετα με το πόσο καλά είναι τα funds, το έχετε γράψει με τα χεράκια σας …»
Τσακαλώτος: «Πάντα προσπαθώ να κρατήσω το επίπεδο, όλοι οι βουλευτές ξέρουν ότι άλλο να πεις ότι κάνουμε συμβιβασμούς και άλλο να τον αποκαλείς τον άλλο συμβιβασμένο. Θα ήθελα να το πάρει πίσω αυτό γιατί έχω καταλάβει ότι οι νεοφιλελεύθεροι ξεχνάνε και την ευγένεια και τον νεοφιλελευθερισμό δεν τους ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα παρά μόνο οι ύβρεις».
Σταϊκούρας: «έχω μεγαλύτερη ιστορία από σας στην αίθουσα αυτή και ξέρω πολύ καλά πως να φέρομαι. Διατηρώ πάντα τη ψυχραιμία μου άλλοι τη χάνουν συχνά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα