Άρχισε το “κελάηδημα” ο Κοτζιάς

“Ναι, ο κ. Καμμένος στο Υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι ο Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την ελληνική κυβέρνηση για να πληρώνει ξένους και ουδείς αντέδρασε. Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε κάποιος άλλος υπουργός πλην εμού”. Αυτό αποκάλυψε ο Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΚΡΗΤΗ TV τη Δευτέρα το βράδυ, λίγο μετά την ομιλία του στο Ηράκλειο σε εκδήλωση του “Πράττω”, της κίνησης της οποίας ηγείται.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στην ίδια συνέντευξη επιτέθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μίλησε για την δική του απόφαση, για την οποία όπως τόνισε ήταν αποφασισμένος εδώ και καιρό, ενώ άφησε αιχμές και για τον πρωθυπουργό.

«Τα γεγονότα δεν ήταν εν θερμώ, υπήρχαν καιρό για το ποιος κάνει εξωτερική πολιτική στη χώρα, για αν το υπουργείο Άμυνας ήταν ένα δεύτερο ΥΠΕΞ», είπε και αφηγήθηκε: «Στις 20/9 βγήκε μια ανακοίνωση ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο. Εκεί μου δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές απορίες, για να το πω ευγενικά. Δηλαδή αν οι FYROMίτες τελειώσουν τον Δεκέμβριο εμείς τι θα κάνουμε εδώ; Δεν μπορεί μια διεθνής συμφωνία να περιμένει για λόγους ενδοκυβερνητικούς ή προβλημάτων του μικρού εταίρου. Συναντήθηκα ένα πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα επί δύο ώρες και μιλήσαμε, αλλά δεν πείστηκα», είπε.

Για το επίμαχο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν γνώριζε ότι θα τεθεί θέμα των όσων είπε ο υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ και ότι πληροφορήθηκε για το γεύμα Τσίπρα-Καμμένου στη ΛΑΕΔ πηγαίνοντας στο υπουργικό. «Έκανα μια σκέψη που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα, όπως επίσης και ότι πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντος εμού. Εμένα δεν έπρεπε να με πληροφορήσει κανείς γι’ αυτή τη συνάντηση;».

Η άλλη πλευρά

Αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στο όνομα του Π. Καμμένου λέγοντας απλώς «η άλλη πλευρά» ή «ο εκπρόσωπος του μικρότερου εταίρου», ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η συζήτηση στο υπουργικό ξεκίνησε με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με τον τέως ΥΠΕΞ, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «δεν έχουμε κάνει υπουργικά συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματικά μας συμφωνία, άρα εμένα δεν με δεσμεύει», και τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς έγιναν 4 υπουργικά αλλά ο ίδιος ο Π. Καμμένος δεν προσήλθε.

«Η συμφωνία έχει εγκριθεί στο υπουργικό», τόνισε ο κ. Κοζιάς. «Δεν ισχύει αυτά που έλεγε στο εξωτερικό -γιατί αυτά έλεγε ο κύριος (σ.σ. ο Π. Καμμένος) ότι είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κ.λπ.». Ερωτηθείς αν όντως έλεγε στο εξωτερικό αυτά ο κ. Καμμένος, ο Ν. Κοτζιάς απάντησε: «Ασφαλώς, ασφαλώς».

Όπως είπε, η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η συζήτηση στο υπουργικό «προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά».

«Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης δεν μπορώ να συμμετέχω».

Ο Ν. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι «κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση». Προέβλεψε δε ότι η κυβέρνηση «υπονομεύεται από τα μέσα» και «θα έχει μακροχρόνια προβλήματα».

Τώρα πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην αυριανή ομιλία του κ. Κοτζιά σε νέα εκδήλωση του Πράττω στην Κομοτηνή.

Από το ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ τα όσα είπε ο κ. Κοτζιάς αποτελούν πρώτη ύλη για να επέμβει και να διερευνήσει ο εισαγγελέας, εκτιμά το ΚΙΝΑΛ, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Χθες ο κ. Κοτζιάς  επιβεβαίωσε on camera ότι Υπουργός του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι «ο κ. Σόρος  χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Και ότι «ουδείς απάντησε, κανένας Υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός. Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον Πρωθυπουργό. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα