Άρειος Πάγος: Έδωσε το «ΟΚ» για την έκδοση Τούρκου κρατούμενου στη Γερμανία

“Πράσινο φως” από τον Άρειο  Πάγο στην έκδοση στη Γερμανία  του κουρδικής καταγωγής Τούρκου Yuksel  Ahmet  Duzgun, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του (584 ημέρες), για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και υπό τον όρο ότι δεν θα εκδοθεί στη  χώρα καταγωγής του.

Σε βάρος του εκζητούμενου  Τούρκου (είχε τα  ψευδώνυμα  Rustem ή  Kamil ή  Kasim) είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών.

Σύμφωνα με  τα στοιχεία του εντάλματος , ο Yuksel  Ahmet  Duzgun καταδικάστηκε  για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς  από το 1996 έως το 2006 ήταν ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Λαικού Απελευθερωτικού Κόμματους – Μετώπου (DHKP-C) το οποίο δρα και στην Ευρώπη. Στόχος της οργάνωσης είναι η κατάλυση του πολιτικού συστήματος στην Τουρκία και η εγκαθίδρυση στη θέση του ενός μαρξιστικού – λενινιστικού καθεστώτος.

Όπως υπογραμμίζει ο Άρειος Πάγος, ο Duzgun  που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του το 1997 πρέπει  να εκδοθεί στη Γερμανία, υπό τον όρο ότι δεν θα  παραδοθεί  στην Τουρκία. Και αυτό γιατί  εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ υπάρχει κίνδυνος να διωχθεί για την πολιτική του δράση. Ακόμη, υπάρχει κίνδυνος να απειλειθεί η ζωή του, καθώς στην πατρίδα δέχθηκε βασανισμούς, τη διετία 1993 -1995.

 

Διαβάστε επίσης