Αρεοπαγίτικη ορχήστρα:«Μαέστρος» ο Δασούλας, «βιολιά» οι Ζαχαρής – Σοφουλάκης, και «θεατής» ο Μπρακουμάτσος

Οι μηνύσεις των Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Λοβέρδου και Γ. Στουρνάρα «αραχνιάζουν» στα κάτω συρτάρια των εισαγγ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, διά χειρός Δασούλα και με την ανοχή του Μπρακουμάτσου

Όταν τον Ιούνιο του 2019 δημοσιοποιήθηκε το «καυτό» υπόμνημα του εισαγγελέα ΑΠ, Γιάννη Αγγελή, για τα πεπραγμένα της κας Τουλουπάκη, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας ΑΠ, Δημήτρης Δασούλας, τον Ιούλιο του 2019 έκανε τις εξής «μαεστρικές» κινήσεις:

1] Ανέθεσε τον φάκελο των καταγγελιών του Γ. Αγγελή κατά της Ελ. Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Ντζούρα και Μανώλη, στους εισαγγελείς ΑΠ, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

2] Όταν επίσης τον Ιούνιο 2019 ο Γ. Αγγελής ανέσυρε τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Βαγγέλη Βενιζέλου, εις βάρος κατά περίπτωσιν των Αλέξη Τσίπρα, Δημ. Παπαγγγελόπουλου, εισαγγελέων Διαφθοράς και προστατευομένων μαρτύρων, επίσης κ. Δασούλας  ανέθεσε τη διερεύνηση των μηνύσεων στους κ.κ. Ζαραχή και Σοφουλάκη…

3] Όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος τον Μάιο του 2019 κατέθεσε μήνυση εις βάρος της κας Τουλουπάκη, επίσης πάλι ο κ. Δασούλας ανέθεσε τη διερεύνηση στο προαναφερόμενο δίδυμο των εισαγγελέων.

4] Όταν ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε μήνυση κατά των προστατευομένων μαρτύρων και κατά παντός υπευθύνου, επίσης η μήνυσή του κατέληξε στα χέρια των κ.κ. Ζαραρή – Σοφουλάκη.

Συμπερασματικά: Όλες οι δικαστικές ενέργειες που αφορούσαν την εξέταση καταγγελιών εις βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς των πολιτικών προσώπων και των προστατευομένων μαρτύρων έχουν καταλήξει στα χέρια δύο συγκεκριμένων εισαγγελέων Αρείου Πάγου, οι οποίοι για διάφορους λόγους, τυπικούς, ουσιαστικούς, αλλά και ανεξήγητους, έχουν τοποθετήσει τους σχετικούς με τις μηνύσεις φακέλους, στα κάτω συρτάρια του γραφείου τους…

Όμως, η ανάθεση όλων των μηνύσεων δεν είναι τόσο τυχαία, όπως γίνεται αντιληπτό. Πριν ο κ. Δασούλας αναθέσει την έρευνα στον κ. Σοφουλάκη –νεοπροαχθέντα, στον ΑΠ, επί ημερών Δημ. Παπαγγελόπουλου και Μιχ. Καλογήρου– τον Ιούλιο 2019 γνώριζε ότι ο εν λόγω εισαγγελέας δεν θα ήταν δυνατόν να αναλάβει καθήκοντα πριν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019, όπου θα εντάσσετο στη δύναμη των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

Κατά συνέπεια, για ένα φλέγον θέμα που κυριαρχούσε στην πολιτική και δικαστική ατμόσφαιρα, ο κ. Σοφουλάκης πέταξε αράουτ την μπάλα…

Όσον αφορά τον κ. Ζαχαρή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπήρξαν διαρροές για κάποιο πειθαρχικό του παράπτωμα προ 20ετίας(!!!), παράπτωμα για το οποίο όμως είχε αθωωθεί. Αποτέλεσμα των διαρροών ήταν ο εν λόγω εισαγγελέας να λάβει την απόφαση να συμμετάσχει στην έρευνα αρχές Οκτωβρίου του 2019.

Στη συνέχεια, μάλιστα, λόγω ατυχήματος  απέχει επί σειρά μηνών από τα καθήκοντά του.

Με όλα τα παραπάνω, αντί η εξέταση των μηνύσεων να γίνεται μέσα σε 2-3 μήνες, με ανάθεση της έρευνας σε πταισματοδίκες υπό τις οδηγίες των εισαγγελέων Πρωτοδικών, στις παραπάνω περιπτώσεις για ένα φλέγον θέμα, την υπόθεση Novartis, μετά από 6 μήνες οι φάκελοι αραχνιάζουν στα συρτάρια των δύο προαναφερομένων εισαγγελέων.

Με την περιγραφόμενη ως άνω διαδικασία, όλες οι αιτιάσεις όλων των θιγομένων από τις πράξεις της κας Τουλουπάκη και των άλλων εισαγγελέων Διαφθοράς παραμένουν ανεξερεύνητες, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας να παραμένει στο πόστο της, «άτρωτη» από κάθε προσπάθεια ακόμη και πολιτικών μέσω της Δικαιοσύνης να αναζητήσουν το δίκιο τους.

Η καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», θα επεκταθεί μέχρι να συνταχθεί πόρισμα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με αιτιολογικό των δύο εισαγγελέων ότι πρέπει ως διενεργούντες ποινική-προκαταρκτική έρευνα εις βάρος της κας Τουλουπάκη, να περιμένουν και αντίστοιχο πόρισμα των βουλευτών της Προανακριτικής Επιτροπής, που επίσης επέχουν ρόλο και θέση εισαγγελέων.

Βέβαια, στο Μέγαρο που στεγάζεται η Εισαγγελία του ΑΠ, οι ερμηνείες που δίνονται πολλές φορές προκαλούν απορία, αμηχανία και ενίοτε γέλιο… Και αυτό διότι στην αναφορά ή καταγγελία ή ενημέρωση της κας Τουλουπάκη (διαλέγετε και παίρνετε…) ο κ. Δασούλας αντί να αναθέσει την διερεύνησή της επίσης σε εισαγγελέα ΑΠ, την έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ήδη έχει ανατεθεί προς διερεύνηση στον εισαγγελέα κ. Σπύρο Παππά.

Σε όλα αυτά τα παράξενα, και σε πάμπολλες περιπτώσεις, παράτυπα και παράνομα ο αρμόδιος εισαγγελέας ΑΠ, κ. Μπρακουμάτσος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία των ενεργειών των εισαγγελέων Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis, έχει απλά και μόνο περιοριστεί στον ρόλο του απλού θεατή.

Κατανοητόν: Ο διευθυντής ορχήστρας και τα βιολιά χρειάζονται και θεατές. Στην προκειμένη περίπτωση, και ένας θεατής αρκεί…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα